Brusca entrada d'aire fred a partir de dissabte

Fred, vent i neu

Imatge d'arxiu del 2010 de la nevada a Barcelona

El Servei Meteorològic de Catalunya informa de l’arribada d’una massa d’aire molt fred, empesa pel fort vent del nord i oest, que afectarà Catalunya de manera progressiva a partir de dissabte 21 de novembre. A més, aquesta irrupció freda anirà acompanyada d’una important nevada al Pirineu.
 
L’episodi s’iniciarà dissabte amb una forta ventada de component oest que es farà notar a gran part de Catalunya amb ratxes màximes que podran superar els 90 km/h, sobretot en zones de muntanya. Diumenge i dilluns el fort vent girarà a component nord i es restringirà als cims del Pirineu, del Prepirineu, a les Terres de l’Ebre i a l’Empordà, fet que alterarà notablement l’estat de la mar al nord de la Costa Brava, on les onades podran superar els 2.5 m d’alçada. A partir de llavors el vent anirà perdent força.
 
La temperatura començarà a baixar dissabte al nord de Catalunya. La davallada es farà palesa a la resta del territori entre diumenge i dilluns i la fredorada es mantindrà ben bé fins dimecres. La temperatura baixarà entre 5 i 10 graus en general, tant la màxima com la mínima. Es preveuen glaçades entre moderades i fortes al Pirineu i Prepirineu, entre febles i moderades a la depressió Central i al prelitoral i de puntuals i febles al litoral. Els valors mínims més baixos s’enregistraran entre dilluns i dimecres, quan el vent afluixi.
 
Un bon indicador de la magnitud de la irrupció d’aire fred és la temperatura a 850 hPa (uns 1500 metres d’alçada). La seva traducció a la temperatura de superfície no és directa, ja que depèn de variables com el vent o la cobertura nuvolosa. Malgrat això, a la vertical de Barcelona aquesta temperatura a 1500 metres d’alçada baixarà des dels 14 ºC de divendres fins els aproximadament    -2 ºC de diumenge, és a dir, una caiguda de 16 ºC en 48 hores.
 

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 FANATIC, BARNA, 19/11/2015 - 19:15

La Culpa Del Frio La Tendra Madrid Como Siempre Pero Tranquilos La Republica Catalana Lo Hara Bien

#2.1 Xavi, Barcelona, 19/11/2015 - 20:01

La culpa dels atentats de París i del front de fred i neu serà,com sempre de l'independentisme i el Procés...

#1 botifler1914, Moscú, 19/11/2015 - 16:54

La semana que viene la república catalana volverá a ser un caos...