Publicitat
Societat · 14 d'Agost de 2020. 09:53h.

Frigo no retola en castellà

La companyia al·lega que "compleix amb la legislació vigent" a Catalunya

Frigo no retola en castellà

El portal Dolça Catalunya ha denunciat que els cartells i l'embalatge de la marca de gelats Frigo a Catalunya estan en català, anglès i alemany, però no en castellà. "Alemany i anglès sí, espanyol no. Ens prenen per idiotes, senyors de Frigo?", es pregunten i animen a la gent a demanar explicacions a la multinacional.

La denúncia ha provocat molts tuits des de comptes espanyolistes demanant el boicot a la marca de gelats. Per contra, molts perfils independentistes han fet el contrari i han mostrat el seu suport a la marca de gelats.

Davant les queixes, el servei d'atenció al consumidor d'Unilever Espanya ha explicat que "la retolació de la cartelleria de Frigo a Catalunya compleix amb la legislació vigent obligatòria per a totes les companyies que comercialitzen els seus productes en aquesta comunitat autònoma".

"És la nostra responsabilitat respectar la legalitat vigent, així com servir en tot moment als nostres consumidors i clients allà on es trobin", afegeix l'empresa davant les queixes dels consumidors.

L'eurodiputat de Ciutadans, Jordi Cañas, ha assegurat que denunciarà Unilever a la Unió Europea. "Denunciaré davant la Comissió Europea la resposta de la multinacional Unilever Espanya que vulnera i viola la normativa europea. El corol·lari a la resposta d'Unilever Espanya és evident: No em respectes, no et compro", ha assegurat.

El portal també ha vinculat un dels alts executius d'Unilever en l'àmbit mundial, i responsable de la divisió de gelats, Xavier Mon Companys, amb Òmnium Cultural i l'ANC. En aquest sentit, recorda que, a finals del 2018, Xavier Mon Companys va difondre a Twitter un missatge "supremacista" de Jordi Cuixart: "Els manters d'avui són els nostres pares amb la maleta de cartró arribant a l'estació de França".

Publicitat
Publicitat

185 Comentaris

Publicitat
#86 Purria lazi, Mollerussa, 19/08/2020 - 09:32

Esto es como si en Alemania rotulasen en sorabo pero no en alemán. Me parece que se van a tener que meter los frigodedos por el ojo que no ve la luna.
¡¡JAJAJAJAJA!!

#85 Joan M, Bcn, 16/08/2020 - 14:07

Rius, no puc entendre com segueixes el joc al portal Dolça Cat ja que per si no ho sabies , es un niu d'ultres , fatxes, carlins, ultracatolics i.demes fauna.....la.campanya que estan fent és fastigosa i infecta a.més que injusta.ja que potser per un gelat que (oh pecat) que no retolava en.castellà igual trobaríem 99 de Frigo on el català no apar

#85.1 Blas de Pedo, Bcn, 16/08/2020 - 19:07

Una bona part són parròquia compartida entre els dos portals i el sr Rius tb ha de menjar ,ni que sigui gelats Frigo

#84 Luigi , Tabarnia, 16/08/2020 - 10:54

No es así #78.

Siglo XVIII. En el Decreto de Nueva Planta, encontramos un solo artículo (el 5º) con relación a la lengua: "Las causas de la Real Audiencia se substanciarán en lengua castellana". . Se trataba de eliminar el latín e imponer el castellano en las sentencias, cartas, decretos, peticiones y demás escritos dirigidos a la Real Audien

#83 Luigi , Tabarnia, 16/08/2020 - 10:53

No es así #78.

Siglo XVIII. La falta de una gramática catalana, la falta de una norma ortográfica, y su consideración interna, hacía del catalán un idioma que dada su dispersión lingüística, imposibilitaba este idioma para la administración de la Corona.

#82 Luigi , Tabarnia, 16/08/2020 - 10:41

Señor Cañas, me parece bien que denuncie, pero vamos hombre, hacer boicot? No se ponga a la altura de algunos indepes y de otros ciudadanos de fuera de Cataluña. Además piense que en esas empresas habrá indepes y no indepes, porqué perjudicarles?

#82.1 Blas de Pedo, Bcn, 16/08/2020 - 19:08

Luigi estàs en negatiu!!!!! Jajajajajajajaja