Publicitat
Societat · 7 de Desembre de 2011. 09:37h.

Funcionaris de presons bloquegen la presó de Lleida

També s'han manifestat pels carrer de Barcelona i han llançat ous contra contra la façana d'Interior

Funcionaris de presons bloquegen la presó de Lleida

Els funcionaris de presona, a l'entrada de la presó de Lleida (Foto: TV3)

Més de 300 funcionaris de presons arribats d'arreu de Catalunya bloquegen des de les primera hora del matí l'entrada del Centre Penitenciari de Ponent, a Lleida i durant sis hores han impedit que ningú entre.

Els treballadors han impedit que ningú entrés a la presó lleidatana, inclosos el centenar de funcionaris del torn del matí, que havien d'entrar a dos quarts de vuit i que no han pogut accedir al centre. A més, la dotzena de treballadors que han fet el torn de nit no n'han pogut sortir fins que ha acabat la protesta, que ha obligat a mantenir tancats a la cel·la molts dels reclusos.

Els sindicats asseguren que la decisió de posar fi a la protesta s'ha pres després que el director del centre penitenciari hagi decidit obrir els mòduls i permetre als interns sortir al pati, malgrat que només hi havia un funcionari per cada 150 presos, cosa que han considerat una "irresponsabilitat brutal".

Segons ha informat el Departament de Justícia, només han pogut accedir a la presó quatre treballadors del torn de matí i cinc membres de l'equip directiu. Això ha provocat que un terç dels 953 presos han hagut de quedar reclosos a les seves cel·les i no han pogut desenvolupar les activitats habituals del matí. Amb tot, segons les mateixes fonts, els reclusos dels mòduls d'atenció especialitzada, infermeria i dones sí que han pogut seguir amb les seves activitats ordinàries.

Per la seva banda, fonts sindicals asseguren que el bloqueig ha impedit l'accés de la meitat del torn de vigilància de matí, integrat per 18 guàrdies, així com del personal de tractament, del qual formen part professors, educadors o psicòlegs, entre altres professionals. Durant el bloqueig, diversos efectius dels Mossos d'Esquadra, amb unitats antiavalots, han custodiat les portes de la presó per si era necessària la seva intervenció.

D'altra banda, a Barcelona, el mateix col·lectiu protagonitza una altra protesta davant de la seu de la Direcció General de Serveix Penitenciaris. Uns 200 de manifestants tallen des de quarts de nou del matí el carrer Aragó a l'altura de Girona. Més tard, a les deu del matí, han començat a caminar pel carrer d'Aragó cap a la seu del Departament de Justícia, on han llançat ous a la façana i i han lliurat una carta amb les seves reivindicacions al Departament. A continuació, s'han dirigit cap a la plaça de Sant Jaume, on han posat punt final a la protesta.

El motiu de les protestes és denunciar les retallades que, segons ells, estan posan en entredit la seguretat dels centres penitenciaris catalans. Asseguren que aquesta situació ha fet que, a les presons del país, es perdessin 450 llocs de treball. També denuncien un suposat malbaratament de la Generalitat per gastar un milió d'euros a l'any en una nova presó, la de Figueres, que encara no està oberta.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#8 josepxicot, Barcelona, 08/12/2011 - 19:41

L´ordre d´obrir les cel-les va ser feta per la Conse
llera,per a obligar als funcionaris a correr per que
no passes una de grossa,es del tot normal que
en galeries com a la Model de 450 presos hi ha
gui 3 funcionaris i un al control d´accessos,això
en lloc d ´Europa.

#7 Manel, Tarragona, 08/12/2011 - 08:28

I A TOT AIXÒ, ON ÉS LA CONSELLERA DE JUSTÍCIA? ESTÀ DESAPARESCUDA DES DE FA UN MES? EL PROBLEMA LI VA GRAN? ÚNICAMENT ESTÀ EN NÒMINA I NO TÉ OPINIÓ?

#6 Ja n'hi ha prou!, Barcelona, 07/12/2011 - 22:39

Hi ha d'haver un govern que governi. La policia ha d'actuar sense contemplacions.
Ja n'hi ha prou d'impunitat.

#4 josep, salou, 07/12/2011 - 10:46

avui segur que esl mossos no els atonyinen, divendres la rao real, va ser per que els angelets tenien visites i a partir de les 17 hores sortien de permis de cap de setmana: en pensava que laa policia estava per protegir a les victimes pero hara he vist que esta per protegir els drets dels angelets

#3 Josep, Serrelada de marina, 07/12/2011 - 10:18

Cal donar un gir de 360 ??º en aquest petit país nostre ha estat molt fàcil ser funcionari, s'han apropiat dels llocs de treball i no volen deixar la mamella, ni les seves prebendes, ni els seus privilegis, ni els seus tiquets restaurant, ho volen tot. I els de sempre pagant. Tots a galeres!!!!!!!

#3.2 funcionari, lleida, 07/12/2011 - 11:35

doncs si tant be vivim t'apuntes a una academia, aproves unes oposicions, jo ha aquesta mai m'hi presentaria, de justicia per un centre penal i ja sap a viure del cuento, esticd'administratiu fent atencio al public pero a un centre penal ni boig per la meva seguretat,

#3.3 Potro, Palafrugell, 07/12/2011 - 12:06

Massa bé han viscut els funcionaris. Als autònoms no ens han regalat mai res, i les retallades ja ens les hem tingut que aplicar nosaltres mateixos.

#3.4 Trosko, Les Borges Blanques, 07/12/2011 - 13:35

Al funcionari: hòstia, quina acadèmia era aquesta, on no et van ensenyar ni a llegir ni sobretot a escriure? Veig que és ben bé una fireta, això del funcionariat. Així anem, mantenint una colla (amb honorables excepcions) que a la privada no duraria ni mitja jornada.

#3.5 Eduard, Barcelona, 07/12/2011 - 16:41

Tothom té accés a ser funcionari.Jo estava a privada i per vocació vaig deixar feina fixa per entrar a la roda d'entrar a pública.Estudiant oposicions per menys de 10 places a l'any, esperant que et truquin per pocs dies sense poder agafar altra feina ni vacances pq et poden trucar per demà, etc