Societat · 2 de Desembre de 2011. 16:17h.

Funcionaris de presons posen en risc la Model

Han bloquejat l'entrada dels treballadors del torn de matí

Funcionaris de presons posen en risc la Model

Una imatge de la càrrega. (Foto: TV3)

Funcionaris de presons s'han concentrat a les portes de la presó Model de Barcelona per a protestar contra les retallades del govern de la Generalitat en els serveis penitenciaris. Més de 200 manifestants han impedit que entressin els 175 treballadors del torn de matí per a rellevar els 15 responsables de vigilància del torn de nit, cosa que ha "posat en risc" la seguretat de la plantilla i dels presos.

Així ho ha confirmat el Departament de Justícia mitjançant un comunicat, en el qual també s'explica que la protesta ha obligat a confinar els presos, alguns dels quals han llançat papers cremats des de les finestres.

Agents dels Mossos d'Esquadra han carregat contra treballadors de presons a l'entrada de la Model de Barcelona. Els funcionaris protestaven contra les retallades. Els antiavalots han actuat per deixar lliure la porta de la presó i permetre el canvi de torn.

La càrrega s'ha produït cap a dos quarts de dues de la tarda. La majoria de manifestants s'ha concentrat a l'entrada del carrer Entença, que es troba tallat al trànsit per unes obres. Els manifestants han escridassat el director quan ha accedit a la instal·lació.

La protesta ha tallat el trànsit del carrer Rosselló a primera hora del matí, però només durant uns minuts. Els funcionaris es queixen de la reducció de sou i de personal. Igualment han reclamat un augment de la seguretat a les presons, i han denunciat la massificació d'interns en aquests mòduls.

Aquesta vaga ha provocat que els representants del Govern s'hagin aixecat de la taula de negociacions amb els sindicats per negociar les retallades en els sous del empleats públics.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#13 atontant, barcelona, 04/12/2011 - 10:26

la policia no esta per garartir els drets de les victimes, aqusts angeles alguna cosa hauran fent
per estar aqui no, no devia ser el dia del vis a vist, això que passes amb IC era normal pero amb CIU fa riure.
PUIg, ORtega uns per flautes qui ho hauria de dir

#12 Ramon, Barcelona, 03/12/2011 - 23:42

Vols dir que no són les privatitzacions i les retallades, el que posa en risc no només la Model sinó tota la societat catalana?.

#11 josepxicot, barcelona, 03/12/2011 - 20:10

Vull dir que els mossos cap a les 13:30 van obrir
un pas cap a la porta principal per què el diven
dres era el dia de les visites de mirall a mirall i
no pas perque volguessim aturar aquest dret
en cap moment estaven fen cap cosa fora de la llei.Aquest que diu gaudir de la foto deu ser un
caco.

#10 josepxicot, barcelona, 03/12/2011 - 20:04

Prou de manipulacions,jo com funcionari vaig ser
-hi per entrar al servei i vam decidir no fer-ho,nin
gú ens va coaccionar,van ser tot el mati fins el canvi de torn que va entrar sense cap problema
dins es va donar la medicació els apats i tothom
a la cel-la com mana el reclament.Cap problema.

#9 Montserrat, Barcelona, 03/12/2011 - 17:41

Els sindicats encara viuen al segle XIX. Són incapaços de formular propostes imaginatives i l'únic que saben fer és boicotejar-ho tot i convocar manifestacions. Algú s'ho hauria de fer mirar!!

#9.1 juan, barcelona, 04/12/2011 - 10:32

espero que no hagis d'anar a vure al te marit, fiil germa a l'hospital per que un angelet d'aquest l'enviat a l'urgencias a laes 5.30 anar a treballar per que nomes portava 40 euros, el mossos no estan per protegir els drets de les victimes això seria normal IC pero amb FElip PUIg ric per no plorar