Publicitat
Societat · 13 de Febrer de 2012. 15:27h.

Gairebé un centenar de queixes contra la policia pel català

El Síndic diu que "molt singularment" es denuncia l'obligació de parlar en castellà

Gairebé un centenar de queixes contra la policia pel català

Rafel Ribó

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, en roda de premsa al Parlament, ha indicat que enguany se n'han presentat  gairebé "un centenar" de caire lingüístic pel que fa a l'actuació de les diferents forces de seguretat. Aquestes queixes responen a "administracions que no han facilitat la informació en la llengua que s'ha demanat o a un senyal de trànsit".

"Molt singularment algun ciutadà s'ha trobat problemes amb algun membre de les forces de seguretat que l'ha obligat a parlar en castellà", ha afegit. En aquest sentit ha volgut deixar clar que aquesta mena de queixes són "mínimes en comparació amb les denúncies que rep el Síndic, i fins i tot amb el tema lingüístic".

D'altra banda, l’any 2011 l’activitat del Síndic s’ha vist incrementada respecte als exercicis anteriors. El nombre total de persones ateses per la institució ha arribat a 38.695, un 23,4% superior al nombre de persones que es van adreçar al Síndic el 2010. L’Administració ha acceptat en un 92% dels casos les recomanacions del Síndic, un 5% més que l’any anterior.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 carracuca, barcelona ESPAÑA, 13/02/2012 - 17:52

anda ya, anda ya, pesuquero y nuevo rico instalado en el poder y paniaguado de lujo. El tripudrit te permitió montarte un despacho a todo trapo y te crees el rey del mambo. Por cierto, ¿que edad tiene este tio?, ¿no existe la jubilación por edad en ese cargo?.