Societat · 23 d'Abril de 2012. 10:10h.

"Garantiré que els nens catalans puguin estudiar en espanyol"

El ministre d'Educació assegura que el seu deure "és vigilar"

"Garantiré que els nens catalans puguin estudiar en espanyol"

José Ignacio Wert

El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, en una entrevista que publica 'El Mundo', garanteix que "qualsevol nen que vulgui estudiar en castellà pugui fer-ho". "El nostre deure és vigilar perquè no es frustri el desig de triar la llengua vehicular de l'ensenyament, sigui el castellà o el català", adverteix.

"Estem en un Estat de Dret i les resolucions dels tribunals cal complir-les. És veritat que l'execució de les sentències incumbeix Els tribunals, però jo garantiré que qualsevol nen català que vulgui estudiar en espanyol ho pugui fer", afegeix.

D'altra banda, Wert defensa les seves mesures en Educació i assegura que "tenen moltíssima flexibilitat, i està en mans de les comunitats autònomes aplicar-les o no. Cada un farà el que li sembli més convenient per complir l'objectiu del dèficit. Si alguna creu que sense usar aquest catàleg de mesures pot aconseguir això, endavant, que ho faci. M'agradarà veure-ho al final de l'any".

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#21 Pere, Oliva, 28/04/2012 - 00:16

Al meu pais, el valencià, tan sols parlen espanyol les bagasses i la Guardia civil, mentre aquesta fauna passetge pel terreny, la seua llengua estarà present.

#20 Pere, Oliva, 25/04/2012 - 00:58

No es preocupe senyor ministre, que les barjaules dels PPCC, parlen espanyol. La seua llengua no s´acaba

#19 ton, sallent, 24/04/2012 - 13:05

ja que el sr. ministre es tant garantiste, que garantitzi el treball pels joves que no en tenen, aixó si sería efectiu aixó altre es donar carnassa als seus.

#18 Josep M. Torras Payerol, Igualada, 24/04/2012 - 09:07

Allà on no en hi ha no en raja. No espero que comprengui el post certa gent, perquè la reflexió nomes està al abast de gent oberta de cervell i aquest desgraciadament no és el cas. Heus aci la meva opi: http://aqualata.wordpress.com/2012/03/21/llengues-vehiculars-quod-natura-non-dat-salamantica-non-

#17 Eduardo González Palomar , Manlleu, 23/04/2012 - 19:14

¡En materia de derechos de los castellanohablantes, desde las instituciones públicas de Catalunya no suelen atender a razones!