Publicitat
Societat · 6 d'Agost de 2022. 11:10h.

Gihadista a Mataró

Detingut després de tornar de Síria

Gihadista a Mataró

Una recerca de la Comissaria General d'Informació ha permès capturar en la localitat barcelonina de Mataró i a Àustria (gràcies a una Ordre de Detenció Europea (OEDE) emesa per l'Audiència Nacional) a dos terroristes retornats, que tenien formació militar i experiència en combat a Síria, i havien entrat clandestinament junts a Europa a través de la denominada ruta dels Balcans.

Els dos presumptes terroristes, segons ha informat el Ministeri de l'Interior en un comunicat, van entrar a Europa per la denominada ruta dels Balcans, que els va fer recórrer Turquia, Bulgària, Sèrbia, Hongria i Àustria. Finalment, han estat arrestats per la seva presumpta pertinença a organització terrorista.

Tal com ha subratllat Policia Nacional, és la primera vegada que es deté a dos gihadistes FTF amb vinculacions amb Espanya. Un d'ells havia residit al nostre país abans de desplaçar-se a Síria en 2014, mentre que l'altre, que va partir a l'any següent des del Marroc, té a gran part de la seva família a Espanya des de fa set anys, encara que ell mai ha arribat a residir.

Una vegada a Síria, els investigats es van inserir en els grups afins d'Al-Qaeda i van rebre entrenament militar per a adquirir experiència en combat. Posteriorment, després de la pèrdua de territoris en la zona sirià-irakí pels grups terroristes, tots dos van aconseguir desplaçar-se a Turquia on han estat vivint en els últims mesos a l'espera de poder creuar clandestinament a Europa.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Babaudegroc, Olot, 08/08/2022 - 08:22

Volem acollir !!!!!
Volem acollir !!!!!
Casa nostra, casa vostra !!!!!

#2 Marcial Heredia, en tierra de cuñaos, 06/08/2022 - 12:13

No resulta extraño que se lo encontraran en Mataró. Allí hay pizza de jamón, guiski, salchichón, mortadella, playita, chicas, TV3, pipas Facundo. De todo para el Hasta luego lukas final.

#2.1 Oriol-Hassàn, El Moraco Catalán, 06/08/2022 - 12:44

Mmmm, mi gustar pipas Facundo con guiski i bucadillu de mortadela.