Publicitat
Societat · 13 de Gener de 2010. 18:23h.

Gir d'ERC amb la immigració

Simó justifica l'Ajuntament de Vic malgrat que Amorós ho compara amb Itàlia

Gir d'ERC amb la immigració

Reunió de la direcció d'ERC amb Simó, a l'esquerra

La direcció d'Esquerra ha fet un gir en el tema immigració després de la decisió de l'Ajuntament de Vic (Osona) -governat per CiU, PSC i ERC- de no empadronar immigrants sense papers. El president del partit, Joan Puigcercós, ja demanava recentment "reciprocitat" al seu bloc.

La portaveu al Parlament, Anna Simó, que va ser consellera d'Acció Social ha afirmat que "‘el que ha fet i ha de fer l’Ajuntament de Vic és complir les funcions que li pertoquen de posar ordre en el padró, instrument de planificació, i facilitar el dret i l’obligació d’empadronar-se als que viuen al municipi". "I fer-ho -ha afegit- complint la legalitat dintre de les seves competències, que són les de mantenir el padró i no les de control de fluxos o d’estrangeria, i en coordinació amb el Consell Comarcal i els acords de les associacions municipalistes amb el Govern".

Simó ha recordat que "Vic és una població que ha passat de comptar amb una població estrangera que representava només l'1% del cens el 1991 a un
23% en l'actualitat i ha estat un consistori pioner a l'hora de posar en marxa iniciatives que fomenten la integració de la immigració des d'una perspectiva clarament valenta i capaç".

Les afirmacions de Simó contrasten, en canvi, amb les del Secretari d'Immigració del Govern, Oriol Amorós, que en declaracions a Rac-1 ha recomanat "que la mesura fos replantejada" perquè la mesura aprovada a Vic "és presenta com una mesura d'ordre i promou el desordre." Amorós ha comparat la situació de Vic amb la d'Itàlia: "El que ha passat a Vic s'assembla al que ha passat a Itàlia."
 
"Si una persona no té padró, com ho farem perquè conegui, com em deia l'alcalde per telèfon, on és la plaça Major de Vic?", ha afegit.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#11 Jaume, BCN, 14/01/2010 - 19:00

Virgili, i com afecten als teus drets la presència al teu poble de molts xinesos irregulars? La teva actitud té un nom: xenofòbia.

#11.1 Pep, Inmigració burgesa, 04/05/2015 - 10:50

La inmigració massiva baixa la renda del treball en favor de la del capital.

Guanyen els molt rics, perdem la resta.

#10 Virgili, T., 14/01/2010 - 12:11

A Montblanc hi ha una allau de xineos sense empadronar. Calen mides com les de Viv, però ja!

#9 Cataluña y los mundos de Pin y Pon, bcn, 14/01/2010 - 12:00

Vaya,ahora parece que todos los partidos acogen las ideas del "ultra" Anglada(asi lo califica E-noticies).Ahora empiezan a pensar de otra manera,a ver si este adjetivo de ultra tambien se lo colocan a Laporta,el nuevo Gil y Gil,pero solo en Cataluña.

#8 anabelen, Badalona, 14/01/2010 - 01:39

En la nueva ley de extranjería que hizo y aprobó el PSOE los ayuntamientos sí tienen competencias en inmigración el único permiso que pueden obtener los sin papeles es el de arraigo , este depende de un informe favorable del ayuntamineto.

#7 Flock, bcn, 13/01/2010 - 23:40

Fa un mes, a la comarca d'Osona (capital Vic) els inmmigrants sense papers pero empadronats eran cridats per votar a favor de la Independencia de Catalunya. Aixo era una mostra de la Catalunya oberta i democràtica. ERC promovia la farsa.