El govern japonès no permet a Greenpeace mesurar la radiació al mar després de Fukushima

Godzilla?

Imatge de Godzilla

El Govern japonès ha denegat a Greenpeace el permís per portar a terme una investigació independent de la contaminació radioactiva procedent de l'accident nuclear de Fukushima en les aigües territorials japoneses (12 milles). El Govern nipó ha aprovat només un programa molt més limitat en aigües més allunyades.

El Rainbow Warrior, vaixell insígnia de l'organització ecologista, ha arribat a Tòquio, en la seva ruta cap a la central nuclear de Fukushima. Greenpeace va presentar al Ministeri d'Alimentació i Agricultura del Japó un detallat pla de recerca en el qual s'inclou la realització d'anàlisis complementaris als que realitza el Govern japonès. Encara que les autoritats nipones han concedit permís per a la presa de mostres d'aigua del mar, sediments i éssers vius marins, la recerca més important dins de la zona de les 12 milles d'aigües territorials ha estat bloquejada.

"És molt important que es concedeixi a Greenpeace permís per analitzar éssers vius marins i per dur a terme la monitorització en les àrees costaneres més exposades a la contaminació radioactiva de l'aigua del mar provocada per l'accident nuclear de Fukushima", ha manifestat Junichi Sato, director executiu de Greenpeace Japó. "Perquè la gent pugui protegir la seva salut i les seves propietats és necessari proporcionar informació independent i transparent", ha afegit Sato.

1 Comentaris

Publicitat
#1 mireia, barna, 29/04/2011 - 13:57

Doncs em sembla demencial i perillós perquè això ens afecta tots. Què volen amagar?