Publicitat
Societat · 24 de Maig de 2016. 11:29h.

Gràcia clama contra els okupes

Activitat frenètica dels serveis de neteja l’endemà dels incidents

Gràcia clama contra els okupes

Cartell contra els okupes

L’endemà dels aldarulls de Gràcia arran del desallotjament d’un local ocupat els serveis de neteja han tingut una activitat frenètica per netejar i arreglar les destrosses. Els vidrers han estat els més matiners. Un cartell demana “ocupes fora del barri”. També s’han vist innumerables guixades que a hores d’ara s’intenten esborrar.

Els incidents van provocar almenys 16 ferits. La policia va detenir una persona durant els aldarulls posteriors al desallotjament d'un antic banc del barri, autodenominat Banc Expropiat, que estava ocupat des de feia cinc anys. Fonts dels Mossos han assegurat que el detingut portava una motxilla amb pastilles inflamables per calar foc.

Durant els aldarulls, una motocicleta i un vehicle dels serveis municipals de neteja van ser cremats per grups d'encaputxats, que també van bolcar un cotxe vermell, van incendiar contenidors, van trencar vidres de sucursals bancàries i d'alguns comerços, i van causar danys en el mobiliari urbà.

Aquests incidents són els més greus que s'han registrat a Barcelona des dels del maig del 2014 pel desallotjament d'un altre immoble ocupat, Can Vies, i el primer d'aquesta magnitud des que Ada Colau va assumir l'alcaldia de la ciutat ara fa just un any.

Fins ara no s'havia desallotjat aquesta antiga sucursal perquè l'anterior equip de govern, el de l'alcalde Xavier Trias, va pagar el lloguer anual, que superava els 66.000 euros. Colau s'hi va referir i va aprofitar per acusar l'antic govern de "mala utilització dels diners públics, per intentar tranquil·litzar una situació en període electoral".

Els mateixos okupes han avisat que es convertiran en el pitjor malson de l'alcaldessa Ada Colau, que no ha renovat el pagament del lloguer del local. Els Mossos d'Esquadra van trigar 10 hores per dur a terme el desallotjament de l'autodenominat Banc Expropiat, perquè un home i una dona es van encadenar a un bidó ple de ciment dins d'una cambra cuirassada del local, que havia estat una oficina bancària.

Pintades en un quiosc

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#11 Observador del pais vecino, Valencia, 25/05/2016 - 04:56

Catalunya Is not spain
Catalunya modelo de nacion mucho mejor que Espanya jajaja. Y aun asi os creeis mejores que nosotros?
Venga espero os vayais pronto antes de que vuestra nacion estalle y nos afecte a nosotros. A ver si para cuando pasa podemos cerrar la frontera.
Payasos.

#10 Albert Escarré Puig, Barcelona, 25/05/2016 - 00:00

#10

Barceloneses, hemos de estar preparados, lo peor está por venir. Menudos golazos nos está COLANDO la alcaldesa COLAU, con sus teorías activistas contra todo lo legislado.

#9 Pere, Girona,Spain, 24/05/2016 - 13:50

"A Barcelona hem de fer un turisme sostenible i posar hi ordre"
A. Colau (alcaldessa de Barcelona)

Posar hi ordre ???

Jajajajajajajajajajajajajajajajajaja

#8 Galba, Bcn, 24/05/2016 - 13:44

Pues la Colau ha venido a decir que la sintonia entre los okupas y la gente del barrio era la bomba, y que todo el mundo entendería las razones que llevaron a los okupas a ponerse nerviosos y enfadarse un poco. Qué grande!

#7 Jordi F, Gracia, 24/05/2016 - 12:26

Creo que hablas sin saber... niñatos? en la asamblea hay gente de 50 años y con mucho apoyo del barrio, precisamente los vecinos del barrio les avisamos de que llegaron las furgonetas y los disturbios empezaron porque la policía cargó contra los manifestantes que solo intentaban reabrir el banco.

#7.1 Nacho, Barcelona, 28/05/2016 - 17:52

El banco es una Propiedad privada, ergo no se puede violar. Si estáis en contra del sistema IROS a la Selva. En Gracia no se is quiere, se os tiene miedo que es diferente.