Publicitat
Societat · 15 de Maig de 2012. 15:54h.

Griñán destina 2 milions als sindicats en un trismetre

UGT i CCOO reben un milió cadascun per a desenvolupar projectes a l'estranger

Griñán destina 2 milions als sindicats en un trismetre

Griñán, en una foto d'arxiu

La Junta d'Andalusia, presidida pel socialista José Antonio Griñán, ha destinat quasi 2 milions d'euros als sindicats UGT i CCOO durant el darrer trimestre del 2011 per a portar a terme projectes de cooperació a l'estranger, segons el Butlletí Oficial de la Junta d'Andalusia (BOJA).

El govern andalús ha atorgat quasi 1 milió d'euros euros a UGT d'Andalusia per a un projecte a Costa Rica (425.000 euros), un altre a Bolívia (400.000) i un tercer al Marroc (146.300).

La primera subvenció és per a "la millora de les capacitats organitzatives i d'incidència política del moviment sindical a Amèrica"; la segona ajuda servirà per a la "informació i capacitació en la Coordinadora de Centrals Sindicals Andinas (CCSA)"; i la tercera és per ajudar la "dotació d'equipament i enfortiment de les capacitats docents de l'organització sindical Unió Marroquina del Treball (UMT) a Nador".

L'altre milió d'euros que ha destinat la Junta és per nou projectes a l'extranger del sindicat CCOO i un desè que el mateix sindicat porta a terme a Andalusia. Per exemple, el govern de Griñán ha destinat 230.000 euros a un projecte del sindicat al Salvador per a la "incorporació de l'equitat a l'acció sindical en salut laboral a Centreamèrica. El cas de les màquines i les bananeres" o 220.000 euros a un projecte conjunt a Bolívia-Colòmbia-Equador-Perú-Veneçuela per a l'"enfortiment de les estructures de les centrals pertanyents a la coordinació de centrals sindicals andines per a la afiliació i cotització".

L'altra subvenció de les deu que ha debut Comissions que supera les 100.000 euros és per a un projecte que es durà a terme a la mateixa comunitat autònoma per a "la cooperació internacional per al desenvolupament: un repte sindical. Campanya de sensibilització per a la defensa dels drets laborals i sindicals als països del sud".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 ailasor oriel, Barcelona, 17/05/2012 - 17:30

I desprès Creu Roja demana més diners per poder atendre a les persones sese recursos i aquest individu fent bajanades. Hauríen d'anar a la presó amb temps com els que estem vivint i les necessitats que estan passant la gent.
Així no ens ensortirem, quina genteta que tenim per polítics. Fastic de pa

#2 joan, manresa, 15/05/2012 - 17:29

tinu.)els sindicats catalans varen rebre 53,3 milions d'euros....,Vinga alegrias...,senyors ,potser que fotem el barret al foc,i que peti tot d'una vegade...,fotem un 36,i vinga que guanyi qui vulgui ..,pro al menys es viurá tranquil per uns anys....¡¡¡Prou ya ...,!!!!

#1 joan, manresa, 15/05/2012 - 17:26

El Casal,17,25 h.--¡¡¡¡ Axó no te cura...!!!!,Aquí retallades i els sindicats alegrías...,ens venen ganes d'agafar la tralla i començar a repartir estopa....,es que no ya dret,...Aquí només mamen las esquerras,aquest Senyor,d'esquerras,alimenta als seus..,i aquí al any 2009,amb tripartit,(cont.