Publicitat
Societat · 8 de Novembre de 2016. 19:32h.

Guàrdies Urbans espanyols versus Mossos per la Independència

El procés tiba les forces de seguretat

Guàrdies Urbans espanyols versus Mossos per la Independència

L'agent de la Guàrdia Urbana, al centre de la imatge

El procés ha provocat alguns problemes entre les forces de seguretat que, per llei, no poden mostrar cap símbol de caire ideològic o polític. Juntament al grup Mossos per la Independència, vinclat a l’ANC, ara ha aparegut un agent de la Guàrdia Urbana expedientat per portar una canellera amb la bandera espanyola.

Els fets van passat el 28 de maig, durant una manifestació d’exlegionaris a la ciutat de Barcelona, quan el guàrdia urbà va decidir lluir l’emblema espanyol al seu canell estant de servei. Malgrat que el seu superior va requerir-li que es tragués “un element impropi de l’uniforme policial”, l’agent va fer cas omís de l’ordre i, com a conseqüència, l’Ajuntament de Barcelona va obrir-li un expedient.

Unes 200 persones s’han concentrat aquest dimarts a les portes de les oficines de Recursos Humans del consistori per donar suport a l’agent, mentre que aquest declarava davant l’instructor de RR.HH que porta el seu expedient. “Fora la Colau”, “Fora els antiespanyols", "Visca la Guàrdia Urbana", “Visca la Guàrdia Civil", “Visca l’Exèrcit" són algunes de les consignes que han cridat els manifestants, que a través de la plataforma Change.org han recollit més de 15.000 signatures en defensa del policia.

La concentració ha rebut el suport del president del grup municipal del PPC, Alberto Fernández Díaz; el regidor de Ciutadans, Paco Sierra; i les conselleres de Ciutat Vella de C’s i el PPC, Julia Bares i Elisabeth Jiménez, respectivament. També hi era el secretari d’organització de PxC, Jordi de la Fuente.

Imatge de la concentració

Publicitat
Publicitat

45 Comentaris

Publicitat
#20 Alejandro Herrera Herrera, BURGOS, 15/11/2016 - 12:42

Este funcionario merece este apoyo y toda nuestra consideración por ser un español de a pie, que no se avergüenza de serlo.

#19 Jusn, Barcelona , 10/11/2016 - 19:54

La colau igual que el nacionalismo catalán, hacen lo que llevan en su mente y en su sangre, el facismo con cara de cordero, de un marginan un guardia urbano con una muñequera con la estelada? Pensáis q la colau le llamaría la atención, nooooo!!!!!! Pues eso!!

#18 Jose m nuñez aliaga, Barcelona, 09/11/2016 - 17:33

Estos catalanes del ayuntamiento nos quieren imponer que hagamos de borreguitos y no pasaremos por eso

#16 Ganxet, Reus, 09/11/2016 - 15:18

Doncs donaria molt de color que cada agent portés el que vulgues: l'escut del Barça, una bandera de l'Espanyol, una bufanda amb els colors dels gais o un barret cordovés.

#15 Pere Casacuberta, Barcelona, 09/11/2016 - 10:18

De Plataforma per Catalunya hi havien un grapat de persones a la concentració. Van fer una gran propaganda per portar gent. Ara amb la victoria d´en Trump els populismes de dretes també ttindran el seu espai a Catalunya i a Espanya.

#15.1 pepe.----, andorra, 09/11/2016 - 13:57

repetir mil veces una mentira no la convierte en verdad, ni trump es populista ni en España hay ningun partido de derechas con posibilidades. Mayormente pq se le cierra o se le inunda de infiltrados del cni. O se les hace la vida imposible, como a Upyd y Vox