Publicitat
Societat · 7 de Febrer de 2018. 15:15h.

Guerra de banderes al Vendrell

Les banderes espanyoles i estelades es disputen les torres de defensa

Guerra de banderes al Vendrell

Bandera espanyola a la torre del Puig

La batalla de símbols en què es troba immersa la política catalana no deixa indemne ni els elements patrimonials. Al Vendrell (Baix Penedès), les dues torres de defensa que daten del segle XIX, la del Puig i la del Botafoc, han estat aquests dies sota el focus per un nou episodi de la guerra de banderes.

Així, la torre del Puig ha aparegut aquesta setmana amb una bandera espanyola al capdamunt, que substitueix una bandera estelada que feia temps que hi era, i que l’havia posat l’ANC local fa uns anys. Ningú ha reclamat l’acció, que ha portat força cua a la ciutat, especialment a les xarxes socials. Alguns l’han criticat i d’altres l’han aplaudit.

L’ANC va posar l’estelada el 2012, segons van dir, amb el permís del propietari dels terrenys, ja que la torre es troba en uns terrenys particulars. Pel Dia de la Hispanitat del 2013 l’estelada va ser robada i, uns mesos després, des de l’ANC en van tornar a posar una altra. Aquesta ha durat fins fa pocs dies, quan algú la va treure i hi va posar la bandera espanyola.

A la torre del Botafoc també hi havia onejat una bandera estelada, que en una ocasió va ser retirada després que el ple municipal aprovés una moció del PP demanant que es tragués. Posteriorment se n’hi va posar una altra, però algú l’ha arrencat, i actualment només en queden algunes restes.

torre-botafoc-bandera-estripada.jpg

Les torres del Puig i el Botafoc es van aixecar durant les guerres carlines per protegir la ciutat. Declarades Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) el 1949, tenen una planta circular, del tipus fort fuseller, amb dos nivells d’espitlleres, i formen part de la iconografia de la capital del Baix Penedès.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Pedro, El Vendrell, 07/02/2018 - 20:38

Por lo menos ahora los independentistas no hacen todo aquello que quieren en los pueblos. La gente se rebela y me parece bien.

#2 Pan con tomate y jamón Ibérico, II*II Catalanismo secta destructiva, 07/02/2018 - 20:08

¡Viva Tabarnia! Free Tabarnia. ¡Viva España!
Marxem d'una vegada, Tabarnia lliure!!

#1 Manu Kopenawa, Barcelona Española y Tabarnesa, 07/02/2018 - 17:57

Empieza la reconquista 2.0 :-))))