Publicitat

Retreuen al jutge Joaquín Aguirre que trigui quasi un any a deliberar sobre un judici de faltes

Guerra de jutges

Una sala de l'Audiència de Barcelona, en una foto d'arxiu

L'Audiència de Barcelona ha sol·licitat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que expedienti el jutge Joaquín Aguirre, titular del Jutjat d'Instrucció número 1 de Barcelona, per un retard "inaudit" en una de les seves resolucions.

La Secció Sisena de l'Audiència de Barcelona, presidida pel magistrat Santiago Vidal, ha actuat així després que el jutge trigués gairebé un any a resoldre un judici de faltes, que per la seva naturalesa no comporta una gran complexitat, segons avança avui El País.

Aquesta demora del jutge ha propiciat que la falta que jutjava -que era de lesions per imprudència i danys a causa d'un accident de trànsit- prescrivís i quedés revocada la sentència condemnatòria, que implicava una indemnització per a la víctima de més de 7.000 euros, segons el rotatiu.

En la sentència de l'Audiència de Barcelona, el magistrat Vidal afirma que "donada la greu irregularitat i anormal funcionament del jutjat d'instrucció remitent" trasllada al TSJC el cas perquè obri "diligències informatives o expedient disciplinari al jutge sentenciador i/o al secretari judicial".

Aguirre ha estat un jutge també criticat pel retard que porta un altre dels casos que instrueix, el conegut com Macedonia, que tracta sobre una presumpta trama de corrupció policial que ha esquitxat diversos policies nacionals i Mossos d'Esquadra.

Aquest cas és notícia regularment per decisions del jutge que no passen desapercebudes, com quan al juliol va enviar la Policia Nacional a la seu central dels Mossos d'Esquadra a Sabadell per obtenir una còpia d'unes gravacions telefòniques del cas, que el jutge considerava que se li estaven amagant.

El magistrat Santiago Vidal per la seva banda, va ser sancionat pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per haver criticat la lentitud amb què, al seu parer, el jutge Juli Solaz instruïa el cas Millet -ara en mans del jutge Josep Maria Pijuan- ja que es va referir com "jutge cargol" en una entrevista en un mitjà de comunicació.

A aquesta crítica al jutge Solaz es va sumar la també magistrada de l'Audiència de Barcelona Maria Sanahuja, que ha lamentat que durant els tres primers mesos des que es destapés l'espoliació del Palau de la Música, el jutge Solaz no imputés a Fèlix Millet ni Jordi Montull, ni es prenguessin mesures cautelars contra ells. Ara, Santiago Vidal ha criticat els retards de Joaquín Aguirre, però a través d'una sentència.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Cigronet, SFG, 04/10/2012 - 09:58

Però ara que m'expliquin qui indemnitzarà els damnificats, perquè d'això no en parlen. Visca la justícia Escanyola. Només serveixen per a servir els rics, magnats, polítics i reialesa. Fàstig és el què fan aquests jutges de mal viure.

#2 lector_333, Barcelona, 03/10/2012 - 22:13

Aquest no es el jutge que portava el cas De la Rosa y que al final se li va escapar d'entre els dits entre altres coses per la seva manca de diligència i per fer malament l'instrucció? Certs paral·lelismes amb el jutge del cas Millet ... casualitat?

#1 fideli, rdnes, 03/10/2012 - 20:40

un altre gandul español....