Publicitat
Societat · 13 de Febrer de 2016. 17:01h.

"Guerra psicològica contra Catalunya?”

Miquel Calçada espera que “hi hagi alguna unitat nostra plantant cara” a l'Estat

"Guerra psicològica contra Catalunya?”

Piulada de Calçada

El periodista Miquel Calçada ha enllaçat en el seu compte de twitter un article de Defensa.cat on es denuncia una presumpta “guerra psicològica contra Catalunya” per part de l’Estat espanyol. “Només espero que hi hagi alguna unitat nostra plantant cara”, afirma Calçada al respecte.

L’esmentat article, publicat el 18 de desembre i ‘recuperat’ ara pel periodista de TV3, està signat per la “Tinent 1ra Azriel ML”. En primer lloc s’adverteix que “s’ha especulat amb l’ús de l’exèrcit contra Catalunya es cas d’independència”.

“Estem d’acord en què és un possibilitat poc probable però això no vol dir que l’estat espanyol no estigui destinant recursos a lluitar contra el moviment independentista”, s’afegeix, a més d’alertar que “des de l’àmbit militar es té estudiat i s’implementen estratègies per tal de conèixer i influenciar de forma sistemàtica en l’altre bàndol”.

“Aquest article és una introducció a la guerra d’intel·ligència o psicològica  per comprendre què són, com obtenen la informació, quins vectors s’empren per la seva difusió i la pròpia implementació d’aquestes operacions. A més s’aporten exemples en relació a Catalunya, molt rellevants ara que estem en període d’eleccions”, s’indica.

En aquest sentit s’explica que “en els conflictes de baixa intensitat (cas del País Basc i Catalunya), l’esforç principal no raurà en els objectius territorials però en la conquesta dels cors i esperits de la població civil de la zona en concret. Cal desgastar l’enemic”.

“Aquesta conquesta es farà mitjançant activitats psicològiques hostils o activitats psicològiques patrocinades pel govern ja sigui directa o indirectament via fundacions, associacions o entitats patrocinades per corporacions del món financer i que tinguin influència en els mitjans de comunicació”.

Com a “exemples” l’article cita tres casos: el primer són “les comèdies “Ocho Apellidos Vascos/Ocho Apellidos Catalanes” patrocinades per MediaSet España amb actors estatals, tenen per objectiu posar el focus d’atenció sobre les singularitats d’un determinat col·lectiu “Catalanes/Vascos”, mitjançant el vector ‘Apellidos’. Cal provocar emocions, ja sigui l’animadversió mitjançant el ridícul/estigma o l’assimilació i adhesió al missatge mitjançant el riure”.

Un segon exemple seria “la difusió en directe de les rodes de premsa dels Consells de Ministres, en un posat ben teatral. Es tracta de modular la gesticulació facial i adequadament maquillada així com el to de veu en subjectes concrets amb l’objectiu de fer valdre la intimidació o fer un exercici d’autoritat i superioritat segons el cas”.

Finalment, s’afirma que “dos casos extrems vindrien a ser el ‘fenomen Rivera’, així com la penetració de l’entitat ‘Societat Civil Catalana’. Tant l’un com l’altre compten amb una gran bateria de mitjans audiovisuals, financers i corporatius que no s’adeqüen ni al que fixen les pròpies Juntes Electorals Centrals, Provincials o Comarcals o a la representativitat política real”.

“Ni el partit Ciudadanos disposava d’escons a les Corts de Madrid del 2011 al 2015, com per ser projectat massivament als canals de comunicació de les Corporacions Audiovisuals Espanyoles, ni Societat Civil Catalana era una entitat benèfica com ho son la Marató de TV3, o entitats que compten amb centenars de milers d’associats (Assemblea Nacional Catalana) com per ser ultrapropagats als mitjans de comunicació”, s’indica.

“Una operació d’aquest tipus s’explica perquè hi ha una motivació politico-militar al darrera. No és de sorprendre doncs que molts quadres del partit Ciudadanos així com membres de Societat Civil Catalana girin a l’entorn de l’ultradreta i fins i tot del militarisme”, recorda l’article.

“Es poden citar els casos d’Eurodiputat Nart comandant retirat, i el Secretari General del partit Matías Alonso Coronel d’artilleria retirat, així com la fundació militar Libertas que ha finançat el partit des del 2009”, es denuncia.

“Aquests son 3 exemples que necessitarien un anàlisi en més profund i detallat. Sols representen una fracció mínima de les operacions psicològiques que s’han anat desenvolupant contra Catalunya”, conclou.

Publicitat
Publicitat

123 Comentaris

Publicitat
#162 Tirant, bcn, 15/02/2016 - 19:27

A aquest paio la paranoia li va en augment ... Tant viatjar pel món amb totes les despeses pagades amb càrrec a la butxaca del contribuent li fa somiar truites ...

#161 giordano bruno, tarragona, 15/02/2016 - 18:28

Visto el nivel demostrado por la tropa independentista si se decidiera al gobierno español le bastaría con un estudiante de primero de psicologia

#160 Casper, Bcn, 15/02/2016 - 17:33

Siempre lo he dicho la psicología del Soberanista.cat es envidiosa de mena, sabía yo. No pueden digerir el éxito de C's ni de SCC. Primero les ignoraron, luego se burlaron y ahora mira al Calzada "muerto de envidia" y lanzando libelos.

#159 Casper, Bcn, 15/02/2016 - 17:22

Si si a mi me ha contratado el CNI en la sección "Ataque con ondas ultra magnéticas"y tenemos como entrenador a George Clooney. Nos hace desmayar cabras y pronto descerebraremos a soberanistas irredentos de un "golpe de onda".

#158 BEJOTA, bcn, 15/02/2016 - 15:51

N.B. RCORDO QUE LA PARANOIA ÉS UNA GREU MALALTIA MENTA.