Publicitat
Societat · 13 d'Abril de 2020. 22:59h.

Guerra soterrada entre JxCat i ERC pels plans de desconfinament

Presidència fitxa Oriol Mitjà mentre que Salut confia en Joan Guix

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat aquest dilluns en roda de premsa que serà el doctor Oriol Mitjà qui coordinarà el pla de desconfinament de Catalunya, malgrat que la consellera de Salut, Alba Vergés, va anunciar aquest passat dissabte que se n'aplicaria un elaborat pel secretari de Salut Pública, el doctor Joan Guix.

Vergés va afirmar que a finals d’abril s'engegaria un pla de quatre fases per iniciar un “desescalament progressiu i segur” fins assolir “una nova normalitat”. El mateix Joan Guix va ser el responsable de presentar-lo i detallar-lo en roda de premsa aquest passat cap de setmana, acompanyat de la consellera.

Tanmateix, el president de la Generalitat, Quim Torra, va assegurar 24 hores després –aquest passat diumenge- que es tractava d’un “esborrany” que “ens anirà molt bé” per definir l’estratègia de desconfinament “amb la intervenció del doctor Oriol Mitjà”.

Budó, en efecte, ha informat aquest dilluns que “s’ha encarregat al doctor Oriol Mitjà que coordini i assessori al Govern en la matèria de desenvolupar un pla de desconfinament gradual”, sense fer cap referència al pla de Salut.

La titular de Salut, de la seva banda, ha al·legat que “són òrgans assessors”. “Es poden tenir òrgans i persones assessores que ens puguin ajudar també a fer plans de desconfinament”, ha defensat a pregunta d’e-notícies.

“Estic al capdavant del Departament de Salut del Govern de la Generalitat de Catalunya que prendrà les decisions sobre quines són les polítiques també en salut pública”, ha reivindicat Vergés.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Tabarnés puro, Barcino, 14/04/2020 - 08:01

Ná. Al final ni los dudosos Guix, ni Mitjá, la persona que decidirá la fecha del confinamiento será el consejero pitoniso Buch a partir de unos precisos cálculos astrológicos y cabalísticos de las fechas propicias para ello.

#2 Ramon, Maraesme, 14/04/2020 - 07:25

Si nomes fos per el desconfinament que hi ha descontrol al govern estaríem salvats!!
Estem em voltats, vista la resposta de la Consellera i de les rodes de premsa, d'una pandilla d'inútils
No hi ha res més perillós que un tont@ que es pensa que és intel·ligent

#1 Dit, Bcn, 14/04/2020 - 02:01

S'ha d'anar a pencar. La gent gran o malalta, millor a casa o a l'hospital. Pero es que al final, el problema no será que no hi hagi prou paper de water, sino que no tindrem diners per comprar ni paper ni menjar, ni pagar el lloguer o la hipoteca, ni res de res. Si cal anar amb escafandra a pencar, s'hi va. Però que ens deixin treballar.