Publicitat
Societat · 1 de Juliol de 2010. 13:10h.

Guirigall al Parlament

El tripartit s'equivoca amb el burca i Benach repeteix la votació

La sessió del Parlament d'aquest matí s'ha hagut des supendre durant una estona després de la votació d'una moció sobre el burca que ha resultat aprovada per sorpresa del tripartit. A l'hora de votar, uns quants diputats -presumiblement de PSC, ERC o ICV- s'han equivocat i han votat en contra.

El president de la cambra, Ernest Benach, s'ha afanyat a dir que no s'han equivocat sinó que "no han pogut votar" però la portaveu del PPC, Dolors Montserrat, ha replicat que "no he vist cap grup que demanés aturar la votació". Benach, al final, ha suspès la votació cinc minuts. La moció donava suport als ajuntaments que prohibeixen el burca.

La sessió s'ha reprès al cap de deu minuts i Ernest Benach ha anunciat la repetició de la votació perquè " hi ha la sospita fonamentada que hi ha hagut un error tècnic" alhora que ha anunciat l'encàrrec d'un informe al respecte, però la decisió ha estat criticada per CiU, PPC i Ciutadans, que s'han abstingut.

La decisió de repetir al votació ha estat aprovada per la Mesa del Parlament per un estret marge de quatre a tres la qual cosa vol dir que el vot de Benach ha inclinat la balança. A favor hauran votat també Higini Clotas (PSC), Lídia Santos (PSC) i Jordi Miralles (ICV-EUiA). En contra: Lluís Corominas (CiU), Antoni Castellà (CiU) i Rafael Luna (PPC). El grup Mixt no té representació a la Mesa.

El portaveu de CiU, Oriol Pujol, ha demanat aleshores "un informe tècnic"; Dolors Monserrat, del PPC, ha acusat Benach d'arrenglerar-se amb el rodillo de la majoria; Rivera, de Ciutadans, ha parlat d'"error humà" i Sirera, del PPC, ha demanat "què passarà si votem i l'informe tècnic diu que no hi ha hagut cap error tècnic? anul·larà la votació?".Els diputats esperen que Benach torni
Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#23 nitsuga, barcelona, 02/07/2010 - 05:39

esto era la democracia orgánica? jajajajaj que panda

#22 Survivor, Catalonia is Spain, 01/07/2010 - 22:27

Pobrets. Sólo tienen que apretar un botoncito y ni siquiera saben hacerlo. ¿Y éstos son los grandes prohombres que nos van a igualar con Holanda o Dinamarca? me parto, más bien vamos camino de Botswana. La mejor metáfora de la Cataluña actual.

#21 carracuca, barcelona, 01/07/2010 - 21:28

una muestra más del gran ridículo que es ese circo del oasis catalá, mangoneo y mamoneo a puntapala encabezado por el jardinero de Reus. A esto lo llaman democracia pero ¡¡¡quieto todo el mundo!!!, laporca lo arreglará todo con su democracia catalana

#20 Montserrat, Barcelona, 01/07/2010 - 20:45

Benach hauria de dimitir per decència democràcia. Fa quatre dies va dir que hi havia gent poc honrada a la política i criticava els partits que només pensaven en ells. El que ha fet avui és exactament això

#19 errequeerre, gava, 01/07/2010 - 19:34

tongo tongo tongo