Publicitat
Societat · 13 de Juliol de 2009. 15:40h.

"Hem comès un terrorífic error professional"

Mor per una equivocació hospitalària el nadó de Dalila, morta per grip A per una presumpta negligència en el diagnòstic

"Hem comès un terrorífic error professional"

Antonio Barba, director gerente del Hospital Gregorio Marañón de Madrid, durante la rueda de prensa

El director gerent de l'Hospital Gregorio Marañón de Madrid, Antonio Barba, ha dit aquest dilluns en roda de premsa que Ryan, el nadó prematur de Dalila, la jove marroquí que es va convertir el passat 1 de juliol a la primera víctima mortal de grip A a Espanya, amb una polèmica per presumpta falta d'assistència, ha mort perquè "hem comès un terrorific error professional".

El personal d'infermeria va administrar al nadó, que va néixer per Cesaria a les 28 setmanes, l'alimentació per via parenteral en comptes de per via nasogàstrica. El organs d'un nadó prematur, encara poc desenvolupats, no tenen capacitat per assimilar els aliments per aquesta via. Els metges se'n van adonar, però ja era massa tard per fer-hi res.

Els facultatius van fer una cesària a la mare del nadó, poques hores abans que morís. La noia, de 20 anys, estava en coma i tenia una pneumònia provocada pel virus de la grip nova. El petit no havia contret la malaltia, segons va confirmar la Comunitat de Madrid.

L'Hospital Gregorio Marañón assumeix totes les responsabilitats i diu que no hi ha "excuses" ni justificacions sobre el que ha succeït. "És una negligència molt greu", perquè estava perfectament "especificat", però per un "error, el professional es va equivocar" a administrar-li l'alimentació, ha explicat el director gerent del centre, Antonio Barba Ruiz de Gauna.

El marit de Dalila, Mohamed Minoumi, ja va anunciar que anava a denunciar al servei d'Urgències de l'Hospital Gregorio Marañón a considerar que els metges no van realitzar a Dalila les proves suficients per detectar el virus. De fet, la jove marroquí no li van diagnosticar la grip fins la seva tercera visita a urgències, quan ja presentava un quadre de pneumònia.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Marc, Viladecans, 14/07/2009 - 13:54

qwerty, més imbècil i no neixes

#9 Josep, Barcelona, 14/07/2009 - 13:18

Tenim esperança de quan atenguin politics espanyols també hi hagi terrorifics errors profesionals

#8 Josep, Barcelona, 13/07/2009 - 20:39

Visca la sanitat publica espanyola.

#7 Ramon, Barcelona, 13/07/2009 - 20:29

Declarar la guerra, no, això seria passar-se, però el que sí que podria fer ara Marroc és explicar-ne alguna de l'11-M.

#6 Joan, Reus, 13/07/2009 - 20:22

Les desgràcies sempre van juntes. Pobra gent. Espero que es puguin refer, encara que els costi. I els de l'hospital, que s'ho facin mirar. Només de pensar-hi m'esgarrifo.