Societat · 12 d'Agost de 2010. 17:24h.

Hereu ensopega amb la informàtica

Els ordinadors han fracassat en la consulta de la Diagonal, el metro i el 'Bicing'

Hereu ensopega amb la informàtica

L'alcalde, Jordi Hereu, quan va intentar votar -sense aconseguir-ho- en la consulta sobre el futur de la Diagonal

Els errors de la informàtica han creat en els últims temps problemes a l'Ajuntament de Barcelona, que han provocat fracassos en qüestions com la consulta sobre el futur de la Diagonal, els nous trens sense conductor del metro i la renovació del sistema de control del servei del Bicing.

Les línies 9 i 10 del metro de la ciutat porten tres dies funcionant de forma parcial per una avaria en el sistema informàtic que regula la conducció automàtica dels trens. Aquesta tecnologia és de l'empresa Siemens.

Ara per ara, tot indica que no ha pogut determinar-se amb exactitud la causa de l'avaria. La inactivitat dels trens en diversos trams d'ambdues línies s'està solucionant mitjançant un servei extraordinari d'autobusos posat en marxa per Transports Municipals de Barcelona.

No és només el metro el servei que ha patit problemes informàtics, perquè al Bicing començava a restablir-se aquest dijous la normalitat després d'un intent fracassat d'actualitzar el sistema informàtic que regula el control del servei.

Després dels problemes que aquest intent ha provocat, l'Ajuntament ha optat per mantenir el sistema antic i ha obert un expedient a l'empresa Clear Channel, que s'encarrega de la gestió del Bicing.

Aquests problemes es produeixen després del fracàs de la consulta sobre el futur de la Diagonal a conseqüència dels errors que van tenir lloc al programa informàtic de votació. Ni tan sols va poder votar l'alcalde de la ciutat, Jordi Hereu.

El fracàs de la consulta i els errors informàtics van provocar les destitucions del primer tinent d'alcalde, Carles Martí, i de la gerent d'informàtica, Pilar Conesa. Les empreses responsables de la gestió tècnica de les votacions eren Indra i Sctyl.

D'altra banda, Josep Rull, portaveu d’Infraestructures de CiU al Parlament de Catalunya, ha afirmat que Convergència i Unió considera “incomprensible i inadmissible” una incidència com aquesta al metro, quan "encara no fa quatre mesos que aquestes línies van començar a entrar en funcionament de manera gradual". També ha anunciat que ha presentat “una bateria de preguntes al conseller Nadal per aclarir i determinar diversos aspectes al voltant d’aquestes incidències”.

I la direcció general de Transport Terrestre ha obert un expedient informatiu per esclarir les causes de la incidència que afecta les línies 9 i 10 del metro, i ha requerit a Siemens, empresa responsable del sistema de regulació automàtica dels trens, que aporti les dades del problema informàtic que està impedint el funcionament de les línies.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Julio, Barcelona, 16/08/2010 - 13:14

Seguro que muchos de los que se están quejando por un fallo informático son los mismos que no tratan las bicis como deberían. O ni eso, gente que no tiene ni idea de cómo funciona el sistema y aprovecha la situación según sus intereses...

#4 Pauet, tarragona, 13/08/2010 - 16:24

MOLT BEN DIT KROPOTKIN. Només t'ha calgut dir una cosa. TU I EL TEU ESPANYOLISME ANTICATALÀ ET FAN UN DELS INEPTOS MÉS GRANS DE LA HISTÒRIA DE CATALUNYA. JIOOOOO JIOOOOOOOO JIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

#3 víctor, bcn, 13/08/2010 - 00:46

L'Hereu ensopega amb el peu. El seu entrebanc no arriba a nivell d'informàtica. S'entrebanca amb el cable de la corrent. El PSC ja li busca recanvi. Un nou hereu per a l'imperi de l'Hereu. Després d'en Maragall i en Clos, n'hi algun de més talòs?

#2 Kropotkin, Vic, 12/08/2010 - 19:33

El mundo de la informática, al igual que el de la politica, está plagado de ineptos. El problema es que, en ambos casos, cada vez son mas ineptos y mas caros. Mientras tanto, gente muy válida sobrevive como puede mientras los ineptos se forran...

#1 Gonzalo, sants-barna, 12/08/2010 - 18:29

hereu dimite ya por favor, deja de malgastar el dinero publico en chorradas!