Publicitat

L'alcalde de Barcelona supera la seva inicial etapa de desconcert

Hereu revifa

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va començar el seu mandat d'una forma inesperada, en abandonar ERC l'equip municipal de govern. Potser aquest fet va ser la raó del desconcert i la passivitat que durant un temps han caracteritzat la seva activitat. Però ara, quan es compleixen dos anys des de la seva presa de possessió, l'alcalde s'ha reactivat i ha afrontat els problemes plantejats a diversos fronts.

Una d'aquestes iniciatives, que de fet són dues, ha estat polèmica, però en qualsevol cas, ha servit per centrar el debat ciutadà: l'anunci que els dos trams del tramvia -Trambaix i Trambesòs- s'uniran per l'avinguda Diagonal, que passarà a ser un passeig per "guanyar espai i convertir-se en un gran eix cívic", segons l'alcalde.
       
Però hi va haver polèmica, i va venir per unes confuses declaracions del primer tinent d'alcalde, Carles Martí, que semblava haver acceptat la proposta d'ERC de realitzar un referèndum ciutadà sobre la reforma de la Diagonal. Hereu va dir després que hi haurà "una consulta a tots els sectors implicats i a la ciutadania en general, i no té per què concretar-se en un referèndum". En qualsevol cas, la ciutat s'interessa per aquest assumpte.

També ha pres la iniciativa en una altra qüestió molt popular, els terrenys del miniestadi del FC Barcelona. I la postura d'Hereu està destinada a guanyar-se els ciutadans: "Els beneficis de l'actuació que obtingui el club els haurà de destinar a les millores de les seves instal·lacions", segons una nota municipal que reflecteix la posició de l'alcalde. De tota manera, haurà de convèncer els veïns que uns terrenys d'equipaments puguin utilitzar-se per construir habitatges. I tot això, en uns moments de paralització del mercat immobiliari. De fet, Hereu intenta evitar la imatge de pelotazo.

L'alcalde, a més, sembla haver estat sensible, per primera vegada, a les protestes de molts ciutadans, que consideren que s'han de limitar determinats excessos del turisme a la ciutat. La campanya contra els apartaments il·legals per a turistes va en aquesta línia.

Hereu no ha oblidat la imatge, la popularitat. I ha adquirit un cert protagonisme amb dues situacions molt populars: l'entrada en servei de l'ampliació de la línia 3 del metro fins a Trinitat Nova, de fet una obra del Govern tripartit, i la pel·lícula de Woody Allen sobre Barcelona. En resum, Hereu revifa.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 platja, bcn, 09/10/2008 - 12:44

Qui signa aquesta notícia? El cap de propaganda de St. Jaume? Mai havia vist el consistori tan distanciat de la realitat ciutadana, si a això se li diu revifar....

#8 Patrici, Barcelona de dol, 09/10/2008 - 09:10

Revifa? E-noticies que et passa? també tu has rebut subvencions municipals o han col·locat a algun conegut en un alt càrrec municipal? El que revifa són el nombre més elevat que mai de càrrecs de confiança municipal i la ciutat cabrejada!!!!! Aix

#7 Joan, Barcelona, 08/10/2008 - 19:51

això és una notícia? .. o és un altre pamflet propagandistic?

#6 Ramon, Barcelona, 08/10/2008 - 19:14

Diu que el primer Tripartt era d'allò més necessari perquè 23 anys sense alternança és massa i calia fer neteja.

#5 Pau Gervasi, Barcelona, 08/10/2008 - 19:05

No home no, què ha de revifar! Mes val que es vagi preparant per un fet històric: la pèrdua de l'alcaldia...