Publicitat
Societat · 11 de Maig de 2010. 18:05h.

Hereu se la juga amb la Diagonal

El triomf de l'opció C desautoritzaria l'alcalde de Barcelona

Hereu se la juga amb la Diagonal

Si en el referèndum de la Diagonal guanya l'opció C -deixar l'avinguda com està-, l'alcalde Hereu pot trobar-se en una situació difícil

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, està jugant amb foc. La decisió d'impulsar la reforma de la Diagonal -un dels projectes estrella del mandat juntament amb els Jocs d'Hivern- se li pot girar en contra en el cas que surti guanyadora l'opció C: l'única que proposa deixar-ho com està i que ha estat menystinguda des del propi Ajuntament.

La reforma de la Diagonal s'emmarca al context definit per un alcalde que va prenent iniciatives davant les perspectives pessimistes de les enquestes electorals.

De fet, en alguns sectors del propi PSC es pensa que aquestes apostes poc madurades i amb alt grau de risc polític, són perjudicials per al futur, entre altres qüestions, perquè no tenen el suficient grau de credibilitat entre l'opinió pública.

El cas de la Diagonal és un exemple, perquè la iniciativa del seu eventual reforma mitjançant un referèndum es va prendre sense que hi hagués una demanda ciutadana al respecte. Aquesta és la raó que, des de l'oposició municipal, es consideri que es tracta d'una qüestió electoralista.

A més, la coneguda com a opció C, és a dir, que no es faci cap reforma, i que defensa CiU, està sent boicotejada en l'organització i desenvolupament del referèndum. Si, malgrat tot, resulta guanyadora, la situació d'Hereu es faria insostenible.

Al marge del resultat, diverses qüestions estan afectant negativament el referèndum. D'una banda, els problemes informàtics -el mateix alcalde va ser una víctima d'aquests problemes quan va anar a votar -han convertit la votació en un petit caos.

D'altra banda, gastar tres milions d'euros en uns temps de greu crisi econòmica, i quan s'apropen fortes retallades, és considerat per molts sectors ciutadans com un excés. Finalment, és discutible que les condicions exigides per participar en el referèndum compleixin les garanties mínimes necessàries per a aquests casos.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#19 segi, bcn, 13/05/2010 - 11:21

la parenta va a votar ahir
1er lli van dir que primer mires un video i els va contestar que el seu vot ja el tenia decidit
2on lii vanlliurar una tarja per votar la C i l´aparell no fucinava .l que esperesi i 3 va tornar a les dues hores i tampoc

#18 Fran, Llinars, 12/05/2010 - 17:24

D moment la tronada d la Diagonal ja ha costat mes d 3 mil-lions d´euros en plena crisis.Si aixo fos 1 "pais" normal aquest paio ja estaria al carrer expulsat pel seu propi partit.Mentre,els moros van robant pel falta d seguretat.

#17 Jordi, Barcelona, 12/05/2010 - 09:30

Jo ja he votat i vist el sistema, poden fer la tupinada que els vingui en gana.

#16 Manel Solà, Barcelona, 12/05/2010 - 08:18

L'Hereu i el Garcia-Bragatazo esperem que dimiteixin i paguin de la seva abundosa butxaca la mamarratxada d'aquesta animalada propi d'un pijo amb el cap ple de sarradures; Montilla, per que mantens a aquesta llufa galactica de l'hereu de la Tonteria?

#15 Marcel, Barcelona, 12/05/2010 - 07:56

Comentari sobre el gran "èxit" socialista amb la Consulta, avui a: http://perabonspatricis.blogspot.com