Publicitat

Mor un metge de 52 anys per la Covid després de portar la seva dona i els seus quatre fills

Heroi argentí

Homenatge en record del doctor Mario Rafael Chalco, víctima del coronavirus (foto: Ajuntament de Martorell)

El doctor Mario Rafael Chalco feia prop d'un any que treballava al servei d'urgències de l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (Barcelona). Va arribar a la ciutat directament de l'Argentina, on va ser contractat en el marc d'una campanya de captació de doctors per a hospitals catalans. Chalco s'hi va dedicar a combatre la pandèmia de la Covid però s'hi va infectar i va estar ingressat a l'Hospital de Bellvitge, on va morir el passat 8 de juliol d'una pneumònia agreujada pel coronavirus.

Més d'un centenar de companys de l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell van acomiadar-li el passat 9 de juliol amb un minut de silenci a les portes del centre hospitalari que va reunir personal sanitari i veïns de Martorell. També hi era la seva vídua, Carmen Rosa Torres, i l'alcalde de la ciutat, Xavier Fonollosa.

Chalco va contreure la malaltia després que la seva dona i els seus quatre fills vinguessin a visitar-lo per Nadal, però van quedar atrapats a Martorell arran de l'esclat de la pandèmia i el tancament de fronteres, segons informa l'Ajuntament de Martorell. Ara, la seva vídua i els seus quatre fills es quedaran a la ciutat fins que la situació burocràtica -els seus visats de turista han expirat- es resolgui, segons informa l'Ajuntament de Martorell.

L'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, reconeix que “tenen una situació molt complicada” perquè no tenen NIE, però assegura que el consistori i el Departament de Salut sol·licitaran conjuntament a la Delegació del Govern espanyol un visat exprés perquè la família de Chalco pugui regularitzar la seva situació a Catalunya.

martorell3.jpg

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 iñigo, castelló, 16/07/2020 - 08:46

Lo lamento mucho. Espero que las autoridades proporcionen a esta familia aquello que necesiten y quieran.

#2 Daniel, Tokio, Texas, 16/07/2020 - 08:38

Mi más sentido pésame. Pero creo que algo no cuadra en la noticia o está mal redactada. Las fronteras (especialmente para salir) no se cerraron hasta finales de marzo o incluso abril. El tiempo que se puede estar sin visado son 90 días. Si vinieron por Navidad y no se habían marchado todavía, es que ya tenían intención de quedarse más de 90 dí

#1 Ojotuerto, Calafell.tab, 15/07/2020 - 21:12

Mi más sentido pésame a su familia. Qué pena tan grande. A sus compañeros y amigos. A la comunidad Argentina en Cataluña y a todos los profesionales latinoamericanos que vienen a desarrollar su vida, en Cataluña. A La comunidad Sanitaria que tanto ha hecho a cambio de tan poco. A todos los sectores que están ahí,. A las duras.
Un abrazo