Publicitat
Societat · 13 de Setembre de 2014. 18:42h.

Homenatge a l'Assemblea de Catalunya

La plaça llueix des d'ara una escultura que va ser triada pels veïns en consulta popular

Homenatge a l'Assemblea de Catalunya

Una imatge de l'escultura (Foto: Ajuntament de Barcelona)

La plaça de l’Assemblea de Catalunya, ubicada al barri de La Sagrera a Barcelona, s’ha reurbanitzat i compta amb un nou element escultòric que simbolitza el que va representar l’Assemblea i que porta per nom “Les nostres arrels”.

L’escultura va ser triada pels veïns de la Sagrera a través d’una consulta popular. Les actuacions dutes a terme en aquest espai, incloent les obres del carrer Filipines, han tingut un import d’1,7 milions d’euros, i el projecte ha abastat un total de 8.633 metres quadrats.

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha visitat la plaça aquest matí i ha explicat que "aquesta plaça és fruit de la lluita de fa molts anys dels veïns, ja que estava en molt mal estat" i ha posat en valor que per a la reurbanització de l'espai "s'ha fet un procés participatiu amb tothom i, fins i tot, l'escultura que hi ha a la plaça es va triar amb una consulta als veïns".

Les actuacions han inclòs la substitució de la pavimentació existent, la millora de l’enllumenat públic, l’adaptació de la xarxa de sanejament existent, la instal·lació de nou mobiliari urbà i l’adequació de la vegetació existent.

L’escultura ha estat dissenyada per tres alumnes de quart de Disseny d’Interiors de l’Escola Superior de Disseny i Art Llotja. Aquest element escultòric se centra en el fet que l’Assemblea de Catalunya no hauria estat possible “sense la unió del poble català”. “Una unió que és fruit de l’estima cap a la nostra terra i les nostres arrels”, destaca la nota de premsa de l’Ajuntament.

Els veïns van haver d’escollir entre dues propostes elaborades pels alumnes de la Llotja. El jurat en va triar dues que van ser validades pel Consell Assessor d’Art Públic de l’Ajuntament de Barcelona: “Les nostres arrels” i “Domus”. Aquesta darrera obra de Carme Illa i Jonathan Mármol.

Entre els dies 10 i 24 de març, tots els veïns i comerciants del barri de La Sagrera majors de 16 anys van poder votar entre aquestes dues opcions al Centre Cívic La Sagrera La Barraca. En total, van votar 224 persones amb un resultat de: 117 vots per “Les nostres arrels”, 104 per “Domus” i 3 vots en blanc.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#7 Quico, Figueres, 14/09/2014 - 19:17

Per cert, veig que a la consulta van votar tots els veïns de La Sagrera. Segons la lògica nacionalista, no haurien d'haver votat només els veïns de la plaça?

#7.1 Xavi, Barcelona, 15/09/2014 - 01:39

Segons la teva, potser hauria d'haver votat tota la ciutat o tota Catalunya, o tota Espanya (pq tu no ets nacionalista tampoc, no?)

#6 Neferu, Barcelona, 14/09/2014 - 11:09

Además del gasto, es que las esculturas son horribles, muy vanguardistas pero, horribles.

#5 Lo de siempre, bcn, 14/09/2014 - 00:23

El régimen empieza a instalarse esculturas a si mismo

#4 Quico, Figueres, 13/09/2014 - 23:36

Està molt bé que hi hagi places, però el monument és espantós.

La consulta està bé: per una vegada, es fa en l'àmbit de llurs competències, i no com l'altra.

#3 Neferu, Barcelona, 13/09/2014 - 23:03

¡¡Manda huevos!! No tenemos dinero para sanidad y educación pero sí lo tenemos para unas esculturas que homenajea a una Asamblea secesionista. ¡¡¡Esto es lo que yo llamo hacer un buen uso del dinero público y en el mejor momento de bonanza económica!! ¡¡Trias, manirroto!!!!

#3.1 Alizdog, Barcelona, 14/09/2014 - 09:49

Estic d'acord, fer monuments ara es un disbarat. Però no confonguis Assamblea Catalana època dels 70 que l'ANC. i si aquests son sececionistes la part espanyola son impositors o totalitaris per no acceptar els pobles tal com son.

#3.2 Neferu, Barcelona, 14/09/2014 - 11:07

Alizdog. No hablemos de totalitarismos porque llevamos las de perder; Nos llamáis traidores y fascista por pensar diferente, dime cómo llamas a eso. No se trata de independencia o no, sino de como se está haciendo. La ley es la ley y se ha de negociar el tiempo que haga falta, sin mentiras,sin odio