Publicitat
Societat · 17 d'Agost de 2021. 15:42h.

Homenatge a les víctimes sense xiulets

El 2017 van ser xiulats el Rei i Rajoy

Homenatge a les víctimes sense xiulets

Barcelona ha rendit avui homenatge a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils en el quart aniversari de l'atac. L'acte s'ha iniciat a les deu del matí al memorial de les Rambles davant al Liceu. Ha comptat amb un minut de silenci mentre sonaven de fons el Cant dels Ocells i què l'ha seguit una ofrena floral, primer per part de víctimes i familiars i, posteriorment, pels representants de les administracions.

Una imatge molt diferent de la que es va viure el 26 d'agost de 2017, escassos dies després dels atemptats. Barcelona acollia una manifestació en contra del terrorisme a la que van acudir mig milió de persones, segons la Guàrdia Urbana. Entre elles -en aquell moment president del govern espanyol- Mariano Rajoy i el Rei Felip VI. La finalitat de la concentració va passar a un segon pla per centrar totes les mirades en la xiulada i els crits de "fora, fora!" que van rebre tant el monarca com el president.

A l'ambient d'hostilitat amb xiulets i crits, els van acompanyar multitud de banderes independentistes catalanes i de pancartes que criticaven la venda d'armes per part d'Espanya a un país com Aràbia Saudita.

Avui la solemnitat ha regnat en un acte sense discursos en el que han assistit nombroses autoritats, a més de les víctimes i familiars de les víctimes. El president de la Generalitat, Pere Aragonès; la presidenta del Congrés, Meritxell Batet; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la presidenta del Parlament, Laura Borràs i representants dels diversos grups parlamentaris, han estat alguns dels assistents a l'homenatge.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#3 Yomismo, Sevilla, 18/08/2021 - 21:19

Pues en Cambrils los lazis sin han pitado y acosado a los polítocos y simpatizantes de VOX:

VOX realiza el acto de homenaje a las víctimas del atentado en Cambrils a pesar del acoso lazi

https://www.youtube.com/watch?v=F-vL6blSMZE&t=8s

#1 Salambó, Barcelona, 17/08/2021 - 15:52

El 99% de condenas al atentado omiten los adjetivos "yihadista" e "islamista", como si hubiera un terrorismo "mágico" que no fuera culpar de nadie.