Publicitat
Societat · 17 de Gener de 2014. 11:01h.

Homenatge al creador de l'estelada

Barcelona dedica una plaça de Vicenç Albert Ballester al barri de la Ribera

Homenatge al creador de l'estelada

Placa de la plaça de Vicenç Ballester a Vic (Foto: estelada.cat)

El proper dissabte 18 de gener l'Ajuntament de Barcelona, amb el suport de la Comissió del Centenari de la Bandera Estelada, faran l'acte oficial d'inauguració de la plaça de Vicenç Albert Ballester a les 10h, a la confluència del carrer del Comerç amb el passeig de Lluís Companys, al barri de la Ribera, al districte de Ciutat Vella.

L'acte tindrà lloc en l'any del 75è aniversari de la mort d'aquest barceloní, creador de la bandera independentista del triangle i l'estel, coneguda popularment com l'Estelada i servirà de tancament del cicle que van iniciar el 1938 els amics de Ballester, i el 1985 els seus biògrafs, que van acordar amb l'ajuntament de la ciutat la designació d'un vial dedicat a l'editor.

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Joaquim Forn, i la regidora del districte de Ciutat Vella, Mercè Homs, intervindran durant l'acte després del descobriment de la placa. També hi participaran la coral "Poble que canta" i la cantautora Núria Inglès.

Aquest acte serà el darrer que realitzarà l'entitat organitzadora dels actes del centenari de l'Estelada iniciats el 2008 i fins l'actualitat. 

Publicitat
Publicitat

47 Comentaris

Publicitat
#38 Saprissa, Sants, 20/01/2014 - 09:19

no crec q hagués fet falta possar el motiu per qual té una plaça aquest home,queda una mica ridicul...q pensarà un estranger,anglès,americà quan vegi la placa?

#37 Jordi Romaguera, L´Hospitalet de Llobregat, 18/01/2014 - 16:15

Ja era hora que es reparés un acte que feia anys s´havia d´haver fet. Però es veu que aquesta democfràcia és a l´estil espanyol i per tant, dolenta. Caldrà obtenir la independència per tenir una democràcia com cal, i serà el millor homenatge al creador de l´estelada.

#36 miquelet, Barruera, 18/01/2014 - 13:14

Gracies a aquest petit homenaje sabreu qui ha sigut l creador de la estelada. Bandera popular i arrelada com vareu comprovar l 11-s passat. L rollo datacar la bandera pels diners publics q costa l acte no cola. Segur q accepteu l Valle d los Caidos i calleu com a cobards! Mai morirem

#35 Pere, Girona,Spain, 17/01/2014 - 20:23

I el investigador en cel.lules mare número 1 del mon ha de marxar a California perque a l'hospital de Bcn no hi han prou fondos.

Acollonant i trist a la vegada.

#34 Yesyoucan, Barcelona, 17/01/2014 - 19:56

Es alucinante...¿Cuánto nos costará el acto? Y hombre ya que estamos coloquen una estelada en medio de la plaza con un mástil que cueste 30.000 o más !! Qué con CAT independiente no habrá crisis... Por diós señor Trías hay gente con muy pocos recursos en BCN no malgaste su tiempo en estas chorradas