Publicitat
Societat · 22 de Març de 2016. 19:37h.

I amb les 80 mesquites salafistes què fem, conseller?

El conseller Jané anuncia que “no abaixarem la guàrdia”

I amb les 80 mesquites salafistes què fem, conseller?

Jordi Jané, mostrant un document amb els nivells d'alerta

Catalunya té una vuitantena de mesquites salafistes, segons va informar el comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluis Trapero. El llavors conseller de la Presidència, Francesc Homs, va dir que “s’han de fer les mateixes coses que es fan amb qualsevol expressió religiosa, que és expressar-hi respecte i no victimitzar-ho si no hi ha raons per fer-ho”. “Que no s’extitmatitzi a ningú de cap confessió religiosa”, va demanar el 28 d’abril de l’any passat.

La seva successora Neus Munté, quan encara era vicepresidenta del Govern d’Artur Mas, va afirmar el passat 30 de juny que “coincideixo plenament” amb el que va dir Francesc Homs. El conseller de l’Interior, Jordi Jané, també va demanar el passat 10 de novembre no “estigmatitzar” el salafisme.

Jané,que ha comparegut després de la reunió del Gabinet de Coordinació Antiterrorista en el Departament d'Interior amb motiu dels atemptats a Brussel·les, no ha fet cap referència a les mesquites salafistes i ha dit que a Catalunya es manté el nivell 4 sobre 5 d'alerta. “"Existeix amenaça i no abaixarem la guàrdia”, ha assegurat.

El titular d’Interior ha explicat que “hi haurà patrulles intensives i reforçades i vigilarem més algunes infraestructures" com aeroports, línies de Metro, estacions de tren i ports.

Finalment, Jordi Jané ha dit que “també es reforça la vigilància en llocs amb concentracions de turistes per Setmana Santa”. "Les característiques generals del reforç policial són semblants a les de Nadal”, ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

39 Comentaris

Publicitat
#32 Oriol2, BCN, 24/03/2016 - 21:30

Detesto el salafisme, igual que cap altra religió que limiti la riquesa de la vida humana. I per descomptat que la seva presència ens planteja nombrosos problemes. Ara, caldria deixar clar que la majoria de salafistes no són gihadistes.

#32.1 Oriol2, BCN, 26/03/2016 - 00:48

Els dos vots negatius per què són? Perquè he escrit que detesto el salafisme i que la presència de salafistes planteja nombrosos problemes? Deu ser això, oi? No deu ser perquè he dit que la majoria de salafistes no són gihadistes, perquè això es pot saber amb una miqueta de cultura.

#31 Paraula de Gitano, Vic , 23/03/2016 - 16:12

El conseller Jordi Jane jefe del Mossos nou Iman Honorific de Catadisney.

#30 Vergonya Aliena Sento, Burundi del Nord, nou estat d'Europa., 23/03/2016 - 11:29

Privatitzar-les i reconvertir-les a religions que donguin mes bon rotllo ......Com la del mostre de l'espaguetti volador..posem per cas.

#29 Roger, L'H, 23/03/2016 - 10:13

Salafista igual a terrorista? o son els salafistes radicals? no ho se pregunto.
Perquè si resulta que els 10.000 o 15.000 salafistes que hi ha a catalunya no son terroristes, tancar les mesquites i criminalitzar el colectiu podria ser un ERROR majuscul. Pero potser si que tots son terroristes. Nose

#29.1 Joanot, Vila Itaca del Cardoner, 23/03/2016 - 11:12

Si hi hagués 80 centres neo-nazis, amb les seves esvàstiques, tots uniformats, també els defensaries? No tots serien exterminadors, oi? Fins i tot potser que algú fos una bona persona amb idees confuses i equivocades, però que el poguessim rintegrar a la societat amb teràpies de poesia i pintura.

#29.2 Hector, Bcn, 23/03/2016 - 17:44

Joanot, felicitats, acaves de dir terroristes i colavoradors de terroristes a tots els salafistes. L'enhorabona! Es com dir ser espanyol es no sapiguer llegir, perque com jesulin es espanyol, dons tots incultes! A que no te res a veure?bes la mateixa estupidesa que has fet tu

#28 otgeri, Badalona, 23/03/2016 - 09:06

A Tunisia les van tancar. Despres d'uns atemptats van tancar 80 mesquites.