Publicitat

L'avaria a Vandellòs s'afegeix als problemes d'Ascó

I ara Vandellòs

Imatge de la central nuclear

La central nuclear Vandellòs II s'ha aturat per l'actuació d'una protecció per sobrepressió d'oli del transformador principal, segons ha informat l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV). En el transcurs d'un programa de supervisió del funcionament de l'alternador principal, segons els procediments del subministrador, en canviar la potència reactiva de la central s'ha produït un senyal per sobrepressió en l'oli de la fase "S" del transformador principal que ha causat la parada automàtica, segons aquestes fonts. Aquest transformador és un equip convencional que evacua a l'exterior el corrent elèctric produït a la planta.

La central "s'ha comportat en tot moment segons està previst en el seu disseny", ha assegurat l'ANAV. Tècnics de les instal·lacions estan procedint a l'estudi de la causa d'aquesta incidència i una vegada resolta es tornarà a connectar a la xarxa elèctrica.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Quim, Tortosa, 20/06/2008 - 00:47

Sou uns alarmistes. Ha actuat perfectament una de les moltes senyals de protecció que té una central nuclear, i vosaltres només feu que intoxicar.