Publicitat
Societat · 14 de Novembre de 2013. 14:02h.

ICV adverteix Espadaler que "està lligant la seva sort a la de Prat"

"Si algun dels mossos és condemnat per la mort de Benítez es compromet a dimitir?"

El diputat d'ICV-EUiA, Jaume Bosch, ha replicat l'afirmació del conseller d'Interior, Ramon Espadaler, i li ha preguntat: "Si algun dels mossos és condemnat per la mort de Benítez es compromet a dimitir?".

L'ecosocialista ha qüestionat el director general de la Policia de la Generalitat, Manel Prat, a qui ha descrit com un representant de "l'estil Puig", i ha reclamat el seu cessament. "Vostè està lligant la seva sort a la del senyor Prat", li ha advertit.

Durant la compareixença d'Espadaler davant la comissió d'Interior del Parlament per explicar l'actuació dels Mossos en aquest cas, el PSC i el PPC també han demanat la dimissió de Prat. El diputat popular Pere Calbó ha opinat que "el problema d'avui per als Mossos d'Esquadra és el conseller i el director: el problema és la cúpula".

Els grups li han demanat explicacions per no haver obert una investigació interna abans, no haver interrogat els mossos implicats en la reducció fins al 11 de novembre i pel presumpte esborrat d'imatges, i des d'ERC, Gemma Calvet ha indicat que per investigar "la mort d'una persona ja n'hi ha prou, no cal sospites que hi hagi faltes deontològiques".

Finalment, el diputat de C's, Carlos Carrizosa, ha retret al conseller que no s'obrís una investigació interna des del principi i ha demanat a Espadaler i a la resta de responsables polítics "que donin una imatge dels mossos tal com correspon a la tasca encomiable que realitzen".

Jaume Bosch i Ramon Espadaler
Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 mike, lleida, 14/11/2013 - 18:46

a mi m'hauria agradat respondre-li si se'n recorda quan ICV gestionava interior, i com van anar les coses aleshores...

#1 anna, Barcelona, 14/11/2013 - 17:49

M'agradaria veure la resposta...!