Publicitat
Societat · 27 de Maig de 2011. 13:46h.

ICV es planteja la dimissió de Puig

Esquerra critica "l’evident desproporció entre els mitjans utilitzats"

ICV es planteja la dimissió de Puig

Miralles, Herera i Gomà, durant la roda de premsa

El president d'ICV, Joan Herrera, en roda de premsa ha destcat que "durant deu dies les acampades han tingut un comportament cívic i democràtic", i en aquest sentit ha recordat que "Puig es va compromtere a no intervenir". "Es morien ganes d'intervenir", ha lamentat, a més de criticar que "no hi ha hagut cap mediació ni diàleg".

Segons Herrera, el Govern català "ha vulnerat aquest dret de reunió". "Quina és la perillositat d'un ordinador i de milers de signatures que tenien a la plaça? en base a quina il·legalitat han incautat aquests bens?", s'ha preguntat.

És per aquest motiu que "demanem una rectificació immediata del conseller i del Govern", així com la "restitució immediata dels bens incautats". "Demanem la compareixença immediata de Puig", ha assenyalat, a més de denunciar que l'Execitiu de Mas "ha generat un problema on no n'hi havia".

També ha volgut diferenciar-ho, a pregunta d'e-notícies, de les càrregues que es van produir arran de les manifestacions antibolonya perquè "quan els antibolonya vam establir elements de mediació, també vam criticar-ho per considerar-ho excessiu. Però no s'han utilitzat aquests elements de mediació".

"El Govern ho ha empitjorat tot", ha lamentat, a més de recordar que "ja s'han convocat noves protestes, això no acaba aquí". "Les característiques de la intervenció no s'agafen per enlloc", ha lamentat, a més d'indicar, en referència a Puig, que "l'escoltarem i en funció del que expliqui no descartem demanar la dimissió".

Per la seva banda, Esquerra ha demanat la compareixença de Felip Puig, perquè doni explicacions sobre el desallotjament de la plaça Catalunya. Així ho ha anunciat el portaveu del partit a la Comissió d'Interior del Parlament, Oriol Amorós, que ha dit que la petició respon a "l’evident desproporció entre els mitjans utilitzats, en el que havia de ser una senzilla operació de neteja i de retirada d’objectes pesats, i el resultat que hi ha hagut de desenes de ferits".

Amorós ha reclamat "el diàleg com a mètode d’acord amb uns manifestants que en tot moment han expressat de forma clara i molt majoritària la voluntat de comportament pacífic". En aquest sentit, ha afirmat que "la política hauria d'escoltar les demandes de les persones que estan reunides a la plaça Catalunya i reflexionar per què no és capaç de donar-los cabuda, malgrat la coincidència en molts dels plantejaments que algunes forces polítiques, com Esquerra, hi tenim".

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#19 Carrasclet, Girona, 30/05/2011 - 14:00

Perquè no desapareixen d'una vegada aquests tres impresentables. Perquè abans de bordar com a gossos rabiosos, no demanen perdó a les famílies dels bombers morts a Horta de Sant Joan, per culpa d'ells, de la seva, barra, incompetència, ineficàcia i cinisme.

#18 joan, manresa, 29/05/2011 - 18:49

El Casal,18,35h.--Quanta demagojia i populisme del més ranci...¿ Qué no había problema..?Axís segons Vosté tutom que foti lo que vulgui..,sinó li agrade el sistema ,dimitexi delsseus cárrecs i a seures a la Plaça...I com gosa dir que desalotjin tambe las missas.??A Vosté se li fonen els cables

#17 ramon, barcelona-c, 28/05/2011 - 00:45

Parlant en serio i els comunistes perqué , com he llegit tants cops, no plegueu com a partit i marxeu a Cuba capitanejats per l'inclit Miralles , coneixedor de les bondats del régim cubà ??

#17.1 Al carrer, collons!, Barcelona, 28/05/2011 - 23:41

Completament d'acord, a més, en Miralles us podría portar amb el seu iot

#16 julius, bcn, 27/05/2011 - 22:25

ICV tenen una cara de ciment armat. És lo més vergonyos i antidemocràtic que hi ha en el panorama polític.

#15 Al carrer, collons!, Barcelona, 27/05/2011 - 21:26

Home, ja tardaves a vomitar contra en Puig! Au vés a cagar a la vía