Publicitat
Societat · 3 d'Octubre de 2012. 15:57h.

Ikea elimina les dones a l'Aràbia Saudita

Les 'esborra' dels catàlegs distribuïts al país

Ikea elimina les dones a l'Aràbia Saudita

A l'esquerra el catàleg d'Espanya i a la dreta el d'Aràbia Saudita

La multinacional sueca Ikea ha esborrat a totes les dones dels seus catàlegs distribuïts a l'Aràbia Saudita, Així ho ha reconegut l'empresa de decoració, després de la pressió de la premsa sueca, que ja havia denunciat els fets.

Ulrika Englesson, portaveu d'Ikea, ha afirmat que quan obren mercat en un país intenten adaptar-se a la cultura i els valors d'aquests, sempre i quan estiguin regits per la legislació local ja que "poden ser diferent". També ha dit que són conscients d'aquest "problema" i que estan en contacte amb la divisió saudita.

Per la seva banda, la ministra de Comerç sueca, Ewa Björling, ha criticat el fet de "suprimir les dones de la realitat". "Si l'Aràbia Saudita no permet que les dones siguin vistes, parlin o treballin, estan perdent la meitat del seu capital intel·lectual", ha criticat.

Ikea té tres botigues a l'Aràbia Saudita i assegura que en els últims cinc anys ha experimentat un creixement anual "de dues xifres". Aràbia Saudita imposa una separació estricta entre homes i dones, que no poden conduir o sortir al carrer sense vel.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 Català i espanyol, Barcelona, 04/10/2012 - 14:14

Aquest és el destí de CAtalunya, Espanya i Europa.
Només un partit planta cara a l'islam.
PxC al parlament és una necessitat.

#4 Tio Canya, Ala Frugell, 03/10/2012 - 23:31

Vaja doncs es venen a una Dictadura d' homes. Una firma sueca fa aixó, es demencial. Boicot a IKea

#3 VOTANT d'ICV, Bcn, 03/10/2012 - 19:55

ÉS LA SEVA CULTURA i CAL RESPECTAR-LA. La cultura occidental no és millor que qualsevol altra, tot és relatiu, cal respectar el sentiment religiós islàmic... ara bé, el Cristianisme fa fàstig, està bé que cremessin esglésies fa 70 anys, ja ja ja

#2 joan, manresa, 03/10/2012 - 17:38

El Casal,16,30 h.--De L'Islamisme no ens ha de sorpebdre rés..,are a casa seva que fotin lo que vulguin,i si IKEA vol vendre allá ,dons que s'atmolli al País..,ARE.!!! a Casa Nostra no podem permetre lo que ya s'está permeten,i si no els agradan las Nostres "Formes.."u tenen fácil. FORA DEL PAIS

#1 Cornellanenc, Cornellà de Llobregat, 03/10/2012 - 16:42

Democràcia, igualtat... dins de l'islam? Ja es veu que no pot ser, com no hi passin unes revolucions com el Renaixement, la Il·lustració, les revolucions americanes o francesa. No es pot comprar viure al s. XXI amb viure al s. VIII. Hi ha musulmans demòcrates, però no tenen prou força.

#1.1 pepe, andorra, 03/10/2012 - 19:40

musulmán demócrata es como ejercito humanitario, estado de derecho o político honrado, se pegan entre si...