Publicitat
Societat · 28 de Maig de 2020. 22:31h.

Illa defensa que "el 8-M vam fer el que havíem de fer"

El ministre de Sanitat afirma que van seguir les recomanacions de l'OMS

Illa defensa que "el 8-M vam fer el que havíem de fer"

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha afirmat aquest dijous en roda de premsa que "el 8-N vam fer el que havíem de fer" d'acord amb les informacions que tenien aleshores i ha recordat que des de l'Executiu espanyol sempre han seguit les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

"El 8-M vam fer el que havíem de fer amb la informació que disposàvem" ha apuntat el ministre sobre l'autorització de les marxes feministes i la possible afectació que va tenir en la propagació del patogen.

Illa ha defensat que "hem pres les decisions amb la informació disponible" en cada moment, i ha recalcat que les decisions que ha pres l'Executiu espanyol "sempre han anat en concordança amb les recomanacions de l'OMS". "Totes les recomanacions les vam complir. Es va actuar en concordança amb les recomanacions i la informació disponible" ha insistit.

D'altra banda, el ministre també ha acceptat la demanda d'unificar tres de les regions sanitàries de Barcelona que va fer la Generalitat malgrat haver criticat inicialment que el Govern espanyol proposés la província com a unitat territorial en la lluita contra la pandèmia de coronavirus. El ministre de Sanitat ha anunciat que ha acceptat la petició de la conselleria de Salut per unificar les regions sanitàries de Barcelona, Metropolitana Nord i Metropolitana Sud.

"Catalunya ha sol·licitat considerar una única àrea territorial i permetre la mobilitat a dins d'aquest territori" ha explicat Illa, apuntant que "hem accedit a la petició com no podia ser d'una altra manera". "Dilluns vinent aquestes tres franges configuraran una única àrea per a la mobilitat" ha dit. El Garraf i l'Alt Penedès en queden excloses d'aquesta unificació a petició de la Generalitat.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Demetri, Barcelona, 29/05/2020 - 16:13

Aquest li han pujat els fums al cap. Quan estava aqui tenia un bon discurset combatint les barrabasades de la secta lazi, pero només trepitjar moqueta ja s'ha oblidat de tot. Evidentement que posar un filosof de ministre de santitat te les seves consequencies i ara es incapaç de criticar a la banda de delinquents que tenim aqui i que ell coneix

#7 Porca misèria, Barcelona, 29/05/2020 - 14:48

Que no cuela hombre, de cap de les maneres, ja poden dir missa y dónde dije digo, digo diego és gravíssim. En quant a les R.S., el desgavell montat per la Gene, otros que tal, que un ciutadà de L'H no pogui travessar l'acera de la Riera Blanca i viceversa, és de TBO, per favor, normal rectificar i vistiplau

#6 botifler1914, Waterpus, 29/05/2020 - 09:59

8 M (ierda)

#5 Neferu, Barcelona, 29/05/2020 - 09:27

¿Cómo tiene la barra de decir algo así? ¿Tanto les cuesta decir: lo sentimos, nos equivocamos? Es como lo de los 12 autocares que salieron de Igualada hacia Perpinyá: Nadie de los gobiernos ni central ni autonómico ha dicho ni media palabra sobre su más que posible vía de contagio.

#4 Coque, El Centro de Tabarnia, 29/05/2020 - 08:21

Todos los datos indican que actuaron no extrema irresponsabilidad.
Pero por lo visto, se ve que quieren que hagamos un acto de fe y creamos en sus palabras mesianaicamente