Publicitat
Societat · 12 de Maig de 2020. 16:30h.

Illa evita els retrets a la Generalitat

"Tinc una relació molt fluida amb la consellera Vergés"

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha evitat aquest dimarts posicionar-se sobre l'actitud del Govern català d'ençà de l'inici de la pandèmia. El ministre, preguntat per e-notícies sobre si el Govern ha posat pals a les rodes a l'Executiu espanyol, ha apuntat que "des del començament d'aquesta epidèmia el president del Govern espanyol va indicar que no entraríem en retrets en cap comunitat autònoma". El cap de la cartera de Sanitat també ha apuntat que "tinc una relació molt fluida" amb la consellera de Salut Alba Vergés.

"Des del començament d'aquesta epidèmia el president del Govern espanyol va indicar que no entraríem en retrets en cap comunitat autònoma" ha afirmat Illa, recalcant que "tinc una relació molt fluida amb tots els consellers autonòmics i en particular amb la consellera Alba Vergés".

"Parlem sovint i especialment en aquesta fase desescalada amb tots els consellers de Sanitat, també amb la consellera de Sanitat de Catalunya. Les converses són pràcticament diàries perquè és una fase molt complexa i és necessària una interlocució molt fluida" ha assenyalat el ministre.

El ministre també ha manifestat que "nosaltres, en aquesta fase de desescalada, hem estat molt clars i hem apostat per la cogovernança, per anar conjuntament i prendre decisions consensuades". Illa ho ha justificat "perquè és molt important comptar amb el criteri de qui està a la proximitat del territori i de qui té els serveis de salut pública al territori en qüestió, i per tant, coneix la realitat de l'epidèmia d'una manera molt precisa".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Amoroso, Barcelona, 13/05/2020 - 09:18

No vaya a ser que estos pongan a la luz mis chanchullos con el material sanitario.

#1 guineueta, barceloneta, 12/05/2020 - 20:57

aixi ens va.