Publicitat
Societat · 11 de Desembre de 2009. 08:41h.

"Imams radicals" a Catalunya

El dirigent de CDC, Àngel Colom, denuncia "islamistes salafistes, del Tabligh, wahhabites" a Lleida

"Imams radicals" a Catalunya

Colom, contra l'islam radical

El responsable d'Immigració de CDC, Àngel Colom, ha explicat en un article a NousCatalans.cat que "el passat 1 de desembre vaig visitar, acompanyat per altres responsables del Secretariat d'Immigració de Convergència, la ciutat de Lleida per tractar temes relacionats amb immigració".

"Una de les activitats del dia (visites a comerços regentats per nous catalans) em va portar prop de la mesquita 'del carrer del nord' (com se la coneix); la mesquita en sí (uns baixos, en aquest mateix carrer) estava tancada. No tenia cap mena d'interès -contràriament al que faig habitualment- d'entrar i de saludar els dirigents del centre de culte i, encara menys a l'imam, que d'uns anys ençà dirigeix la pregària en aquesta mesquita. Sé que és 'salafista', un corrent de l'islam rigorista i molt conservador que obliga els seus seguidors a practicar un estil de vida no concorde amb la realitat de la Catalunya i l'Europa del segle XXI".

"I això es notava simplement passejant pel carrer o entrant a les botigues. Els homes anaven quasi tots en 'djellabes' (que respon, sovint, als criteris del pudor volguts per l'islam tradicional) i la barba deixada,... com si em trobés a Bab El-Oued, a Alger. Però érem al centre de Lleida".

"Vam entrar a saludar gent als comerços, noies amables que ja parlaven un català escaient, això sí, totes amb mocadors negres tapant els cabells. En un comerç d'alimentació, uns clients, també en 'djellaba' i barba descuidada, ens saluden a l'entrar, però neguen la mà a una regidora de la ciutat que ens acompanyava".

"Els hi retrec el gest, no els hi accepto les justificacions que em conec de sobra i els hi comunico que a Catalunya aquesta actitud de menyspreu cap a les dones (ells em diuen que és de respecte) no és de rebut. I marxem. Però em preocupo".

"Alguna cosa no estem fent prou bé a Catalunya si deixem que imams radicals prediquin la separació envers els catalans, imposin gestos i valors que no són d'aquí. I, fins i tot, alguns hi teixeixen complicitats. A Lleida, l'Ajuntament socialista fa permanentment la gara-gara a aquest imam i a aquesta mesquita (els hi ha cedit, fins i tot, un terreny per a que puguin construir una mesquita més gran), tractant d'atreure, de plaure a canvi de vots, els marroquins de la ciutat".

"M'expliquen fets d'aquestes complicitats perverses dels socialistes de la Paeria amb aquest imam salafista, fosc, perillós, que considera que els catalans som impius i n'exhorta l'allunyament per part dels seus fidels".

"El que vam veure al carrer del nord de Lleida és un símptoma d'aquestes prèdiques que volen separar la comunitat musulmana de l'entorn català, que consideren mancat de religió, menyspreable,... símptoma de no integració, de tancament en si mateix. Símptoma també d'imposició, per la por i el control, d'unes idees i d'uns valors medievals, estranys a la Catalunya d'avui".

"Com que hi ha símptomes de l'actuació d'islamistes salafistes, del Tabligh, wahhabites,... cal actuar. I prevenir. No n'hi ha prou rebutjant i condemnant fets com els que he esmentat, quan es produeixen, sinó que les institucions catalanes han de poder expulsar de Catalunya (com passa a França i a altres estats europeus) els imams que prediquen l'odi a Occident i a la democràcia a les mesquites o que insten a crear 'un país apart' al si de Catalunya, on els musulmans viurien -en la seva quimera fonamentalista- segons les seves idees i costums".

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#30 Fran, Llinars, 13/12/2009 - 19:43

Jo es q"flipo".Diu Colom...fer 1 pais apart dins d Cat...be Colom,i xq no poden?xq vosaltres si podeu i ells no?ara dius aixo pero els seus vots pels referemdums be q els agafeu.Ells estaben a CAt abans q vosaltres,tenen dret,no?

#29 josep, Barcelona, 13/12/2009 - 08:30

què carai vol dir \\\'no és de rebut\\\'?

#28 Pau, Barcelona, 13/12/2009 - 00:10

Hem d\'exigir als emigrants que respectin les nostres lleis, llengua, cultura de pau la dignitat individual i col·lectiva, i lallibertat de tots., que visquin del treball honrat, paguin els impostos i siguin solidaris amb Catalunya.

#27 josepxicot, barcelona, 12/12/2009 - 17:38

Ara tot ès cagalera,quan es deia papelepara todos,tots a callar que conve
nia que vinguessin de fora a treure-ens
la merda ara es veuen les consequëncies
sols etnies homologables.

#26 Així de senzill, Ciutat dels gats, 12/12/2009 - 05:15

Qui té la competència sobre immigració?
L'estat espanyol.
Solució:
Independència.