Publicitat
Societat · 30 de Maig de 2020. 10:54h.

Immigrants amb un any de residència tindràn dret a l'ingrés mínim vital

Moncloa calcula un cost de 3.000 milions d'euros

Immigrants amb un any de residència tindràn dret a l'ingrés mínim vital

Els immigrants amb un any de residència a l'Estat espanyol podran accedir a l'ingrés mínim vital aprovat ahir en Consell de Ministres i que pretén reduir el 80% la pobresa extrema a Espanya, coincidint amb la crisi econòmica derivada del coronavirus.

Aquesta prestació arribarà a 850.000 llars (el 16%, monoparentals), de les quals 100.000 la rebran d'ofici a final d'aquest mes de juny, i oscil·larà entre els 460 i els 1.000 euros depenent de la composició de la llar. La renda mitjana anual segura és de 10.070 euros i el cost total és de 3.000 milions, el 0,4% del PIB.

En canvi, els migrants en situació irregular queden exclosos d'aquesta ajuda. L'acord preveu algunes excepcions, com en el cas dels sol·licitants de protecció internacional, les víctimes de tràfic d'éssers humans, a partir de l'expedició de l'autorització de residència provisional o les dones estrangeres víctimes de violència de gènere, encara que es trobin en situació irregular.

Així mateix, en cas que el sol·licitant de la prestació estigui emancipat, la seva edat mínima haurà de ser de 21 anys, excepte en els supòsits de dones víctimes de violència de gènere i víctimes de tràfic d'éssers humans, en els quals s'exigirà que la persona titular sigui major d'edat. El límit d'edat per percebre la prestació seran els 65 anys.

També podran accedir a l'ingrés mínim les dones víctimes de maltractament que hagin abandonat el seu domicili familiar habitual acompanyades dels seus fills i els seus familiars fins al segon grau de consanguinitat o afinitat.

Publicitat
Publicitat

41 Comentaris

Publicitat
#28 Margarita montania de rojas, Barcelona terrassa, 06/06/2020 - 21:34

Hola estoy sin trabajo desde marzo no tengo ni una ayuda soy sola aquí tengo q pagar mi alquiler y ahora llevo tres meces sin pagar y el dueño ya me pide para desalojar ya ahora conseguí un trabajito x horas pero no puedo cn eso pagar nada y espero q me ayuden xfavor gracias

#27 Rubí, Madrid, 03/06/2020 - 07:10

Hola cómo puedo solicitar la ayuda si tengo desde noviembre del año pasado la tarjeta roja con permiso de trabajo, vencida y la fecha de de renovación fue el 27 abril y no atienden gracias

#26 Alicia Salinas, Requena Valencia, 03/06/2020 - 01:21

Los mejores trabajadores que existen en España son la comunidad sudamericanas ellos trabajan de silva sol y las mujeres trabajan de Interna y sin permiso y es así que consiguen sus residencias legal en España ... Y no pudiendo ayuda a los servicios sociales como los Gitanos y Rumanos.

#25 Rafael, Barcelona, 01/06/2020 - 15:56

De fet hi ha a hores d'ara tutorials a Youtube de musulmans residents a Catalunya animant als seus amics i familiars de Marroc, Algèria, etc, a venir a Espanya i obtenir l'ajut. Tots els tràmits, consells, tripijocs i instruccions. Les màfies de la immigració de fet també ho estan publicitant com alicient extra per anar a la pastera.

#25.1 Alicia Salinas, Requena Valencia, 03/06/2020 - 01:17

Si un inmigrante tiene residencia legal en España; Es porque ese inmigrantes lleva 4 años de residiendo en España y los tres años ha estado trabajando y desmostrando que puede obtener la residencia y trabajo,no es por qué se lo hayan regalado, los que no conocen la ley de inmigración no debería ni opinar. los Sudamericanos son mejores trabajador

#24 No surten els comptes, Girona, 31/05/2020 - 17:55

Haber" (com escriuría la menistra d'hisenda): Zi ante sha no zalian lah cuent-ta, con la renta eza aung fartarà máh parné, digo! vamo a tené un zipitote del caraho.