Publicitat
Societat · 20 d'Abril de 2015. 19:16h.

Immigrants denuncien ‘guerra bruta’ de l’Estat contra el procés

Amenacen amb “retirar els papers” si estan a favor de la independència

Immigrants vinculats a l’ANC van denunciar ‘guerra bruta’ de l’Estat contra el procés en un acte celebrat aquest cap de setmana a Martorell (Baix Llobregat), organitzat per la secció local d’ERC. L’acte va comptar amb l’assistència, a més de Carme Forcadell i el periodista de TV3 Carles Solà, de Saoka Kingolo, de la sectorial d’immigració de l’Assemblea, i Abdou Mawa N’Diaye.

Els participants van revelar que “policia secreta ha visitat comunitats dels nostres països per dissuadir-los sobre el procés”. “Els hi diuen que Espanya és la que dóna els papers i que, si algú està a favor de la independència, és un traïdor i els hi poden retirar”.

Tanmateix, van advertir que “no patiu perquè davant d’una amenaça d’expulsió hi ha mecanismes legals que ens defensen com el Tribunal Europeu de Drets Humans que ens protegeix contra una expulsió que no estigui justificada”.

D’altra banda, Kingolo va manifestar que “l’Estat espanyol acusa el moviment sobiranista català d’utilitzar la gent immigrada i buscar terroristes”. “Algun dia els ministres espanyols entendran que la llibertat d’expressió no té cabuda en cap codi penal”, va dir.

“Si no fem res per salvar-lo aquest vaixell s’enfonsarà -va afegir en referència a Catalunya- i si s’enfonsa ens enfonsarem tots, també els nouvinguts”. A més, va comentar que el procés “no té colors” i que per això “tots estem cridats a opinar”.

Respecte als tràgics successos del Mediterrani, també va explicar que “creuar la frontera d’un país no és un delicte” i va denunciar que, en la seva opinió, als CIE “hi molta gent i no saps perquè”. “En un Estat que es digui Catalunya això no passarà”, va assenyalar.

També que “hem de sortir d’aquest Estat que es diu Espanya” perquè “no passi el que està passant amb la Llei d’Estrangeria” en al·lusió a que, en cas d’independència, no s’aplicaria.

Publicitat
Publicitat

60 Comentaris

Publicitat
#45 Gregari, VNG, 23/04/2015 - 20:31

I aixó ho promou ERC? que son la xenofòbia personificada. Si que estan desesperats!

#44 Tirant, bcn, 21/04/2015 - 23:31

Aquests quan siguin un nombre suficient acabaran per llançar-nos al mar per no ser mahometans ...

#43 Aveiam, BCN, 21/04/2015 - 18:28

A veure, si els immigrants porten molts anys aquí, clar que poden sentir-se catalans i voler la independència. Com els hi passa a alguns andalusos o murcians. Però no sé si realment la majoria són d'aquests i ho fa més aviat per quedar i caure bé, no per sentiment. No sé, és una reflexió només...

#42 amadeus, Barcelona, 21/04/2015 - 17:11

Una manipulación más por parte del nacionalismo.
Creo entender que la policía les preguntará su opinión sobre la secesión y si contestan que están a favor les retiraran los papeles.
La ANC se supera día a día.

#41 luis, gijon, 21/04/2015 - 16:38

De libertades y demas, que den leciones en su pais, que seguro que tienen mucho de eso, menuda panda de fantasmas, y gentuza a dar lecciones a su casa