Publicitat
Societat · 15 de Març de 2010. 20:19h.

Immigrants marroquins demanen ajuda a CiU

Volen més control sobre els fons destinats a polítiques d'integració

Immigrants marroquins demanen ajuda a CiU

Imatge d'una dona musulmana a Vic

L'Associació d'Amics del Poble Marroquí ha dirigit una carta al grup de CiU al Congrés, en concret al portaveu, Josep Antoni Duran i Lleida, i el diputat Carles Campuzano, en la qual demanen que plantegin a la cambra mesures per aconseguir "més control "respecte a" la gestió dels fons (...) destinats a temes que es treballen a l'àmbit de la immigració" i que disposen de fons concedits per l'administració.

Aquest col·lectiu aprofita per plantejar la seva petició la presentació per CiU d'una proposició no de llei per al seu debat en la comissió de Treball i Immigració, en la qual proposa crear, en un termini de dos mesos, un fons específic per a polítiques municipals d'integració de la immigració .

Asseguren que "el que realment falta no són diners, sinó una adequada gestió dels fons que es faciliten als diferents ajuntaments, destinats al tema de la immigració".

I diuen també que "s'inverteixen cabals públics amb resultats poc convincents: no s'ha pogut acabar amb el fracàs escolar en el si de la immigració i hi ha desenes de milers d'immigrants que ni tan sols saben que es donen classes de català i castellà".

Així mateix, demanen que "tot el personal, i sobretot els mediadors socials, participin en cicles de formació a càrrec de nadius experts de cada grup ètnic immigrant, que els introdueixin en les especificitats d'aquests, el que facilitaria el diàleg i ajudaria a una integració sense traumes".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 damage, Reus, 20/03/2010 - 00:59

Si los partidos fuesen honrados, esta gentuza no les quedaria otra remedio que marchar, pero como sabén que los partidos son mercenarios por un voto venden a CATALUNYA.

#4 Ramon, Barna, 17/03/2010 - 10:41

He viscut a un pais arab fins fa dos dies. Em moro de riure nomes de pensar en demanar en aquest pais que em deixin control·lar diners d\'ells. De fet no ens deixaven control·lar ni els nostres.

#3 JPC, Barcelona, 16/03/2010 - 19:50

No si encara serem els ciutadans de Catalunya els que ens haurem d'amotllar als costums dels musulmans i no a l'inrevès com seria lògic.
Tenen un morro que se'l trepitgen!

#2 josepxicot, barcelona, 16/03/2010 - 18:23

Es clar ho volen tot per ells,no en tenen
prou,al barri on jo visc,con a conseqüència
del reagrupament familiar,cada dia hi ha
mès dones i nens marroquins,sòn classes
pasives que s´han de mantenir,els sous
no arriben,elles no treballen,què fer?.

#1 Tià, Paisos Catalans, 16/03/2010 - 00:14

A més de 1500 km de aqui podeu reclamar el que vulgueu,a aqui,a complir.Lo que exigiu a aqui,perque no ho exigiu a alla.Bé,heu vingut a invadir,i per aixo apareixen grups anomenats extremistes,esperem que no sigui pitjor que lo de a partir del any 1936