Publicitat
Societat · 17 de Febrer de 2014. 21:36h.

Immigrants salten d'alegria després d'entrar a Melilla

Un centenar de subsaharians superen la tanca sense que la Guàrdia Civil no ho pugui impedir

Immigrants salten d'alegria després d'entrar a Melilla

Una imatge del TN Vespre amb els immigrants expressant mostres d'alegria

Uns 150 immigrants han aconseguit saltar aquest dilluns la tanca que separa Melilla de El Marroc i un cop han aconseguit el seu objectiu han saltat d’alegria, segons ha explicat el Telenotícies de TV3.

Alguns dels immigrants un cop han trepitjat territori espanyol s’han dirigit fins al Centre d’Estada Temporal d’Immigrants (CETI). La Policia espanyola i la Guàrdia Civil han desplegat un dispositiu per buscar els subsaharians que es troben pels carrers de la ciutat autònoma de Melilla.

Aquesta localitat, i també Ceuta, ja fa mesos que està experimentant una onada migratòria per part d’africans que volen superar la frontera que separa el territori marroquí de l’espanyol. L’episodi més destacat es va produir el passat 6 de febrer quan van morir ofegats 15 immigrants en l’intent d’arribar a la ciutat a través del mar. Un incident que la Fiscalia General de l’Estat vol investigar per si va haver-hi una actuació irregular de la Guàrdia Civil.

La vicesecretaria general del PSOE, Elena Valenciano, ha criticat la gestió del Govern del PP de l’arribada d’immigrants africans, afirmant que “no és gestió de fronteres, no és política migratòria, és pura i dura humanitat”. En aquest sentit ha dit que estan esperant “una paraula del president del Govern espanyol, i qui assumirà la responsabilitat del que ha succeït”, ha afegit.

Preguntada per e-notícies sobre que pensen fer per aturar l’entrada massiva d’immigrants, la secretaria de Política Europea del PSC, Esther Niubó, ha apuntat que “som favorables a una política d’immigració comuna a nivell europeu”. “La legislació europea és molt clara i com a mínim els que entren han de ser tractats com a persones”, ha dit. 


“No pot ser que es repeteixin constantment aquests episodis”, ha reiterat abans de proposar “que s’estableixin convenis entre Espanya i els països d’origen d’aquesta immigració”, ha assenyalat.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#16 LOLA, BCN, 18/02/2014 - 13:33

Innocents....

#15 Enemics nostres, BCN, 18/02/2014 - 12:49

A votar tots per la PxC. El PPSOE son enemics nostres. Segur que ni intenten repatriar-los.

#14 El azote de los necios, Barcelona, España, 18/02/2014 - 09:59

Su sueño es nuestra pesadilla....... los medios hablan de ellos , pero omiten nuestra opinión si queremos mantenerlos o no........ porque con una tasa del 26% de desempleo y un indice de suicidios tan elevado , esta inmigración masiva y violenta es indecente y humillante .....

#13 Soro, Barcelona, 18/02/2014 - 08:24

Iba a hacer un comentario titulado ¿ y ahora que?, pero despues de leer los que hay escritos como que me he ecahaodo atras al ver tanto nivel.

#12 Calimero, Barcelona, 18/02/2014 - 00:01

Es un gran problema para españa y sumado a que dentro de unos años los catalanes también intentarán cruzar las vallas con alambradas para entrar en europa para ganar unos euros recogiendo fresas en murcia...

#12.1 Anticolonial, Freetown, 18/02/2014 - 09:18

Calimerus quan siguem independents, nosaltres no posarem cap mur amb els nostres veïns espanyols ni francesos, perque som gent avançada, però sí que és probable que el govern español n'aixequi i de ben alts, aleshores molts espanyols hauran de saltar-lo per entrar a Catalunya i buscar feina aquí

#12.2 Calimero, Barcelona, 18/02/2014 - 09:57

No se sí lo pillas pero yo hablo en broma porque consideró que vuestras paridad indepe son eso, chistes... Allá tu si vives en un mundo paralelo a la realidad... Sigue soñando y o enderecé a los líderes de tu secta estelada jaja

#12.3 El azote de los necios, Barcelona, España, 18/02/2014 - 10:03

Anticolonial dejad de hablar de Valencia y Baleares para comenzar...... por otro lado prepárate tu a saltar los muros pero para ir a España o Francia, o sea a Europa. Por Cataluña independiente no será de la UE.

#12.4 Terraxa, Terrassa, 18/02/2014 - 23:26

De moment, a qui expulsen són a españols de Bèlgica