Publicitat
Societat · 15 de Gener de 2022. 11:13h.

Impulso Ciudadano demana una rectificació a un digital indepe

La República va titllar l'entitat de "feixista"

Impulso Ciudadano demana una rectificació a un digital indepe

Joan Puig, quan era conseller nacional d'Esquerra

Impulso Ciudadano ha exigit al digital La República, que edita l'el ex diputat d'ERC Joan Puig, que retiri immediatament el qualificatiu "feixista" amb el que va definir a l'entitat en una notícia i ha advertit que portarà el tema als tribunals si no es produeix "la retirada immediata del qualificatiu".

El passat 10 de gener, el digital va publicar una informació titulada “Impuls Ciutadà cerca més les pessigolles denunciant 'discriminació' del castellà a la web de la Generalitat" i en el subtítol va destacar que "l'entitat feixista diu que el 'maltractament' es dona en normes, serveis i tràmits fonamentals per a la ciutadania".

La junta directiva d'Impulso Ciudadano ha acordat exigir al mitjà "la retirada immediata del qualificatiu 'feixista'", en considerar-ho "absolutament inacceptable puix que busca demonitzar a una entitat cívica crítica amb el poder nacionalista, per a així apartar-la del debat públic".

L'entitat ha enviat un burofax a Joan Puig reclamant "la retirada del qualificatiu 'feixista' o la seva substitució per 'constitucionalista', en els brevíssims terminis establerts en la Llei orgànica 2/1984, de 26 de març, reguladora del dret de rectificació".

Finalment, ha presentat una queixa davant el Consell de la Informació de Catalunya per entendre que "el tractament que el digital contravé clarament els articles 2 i 12 del Codi Deontològic de la Professió Periodística de Catalunya".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#10 Inasio, Blackpool, 16/01/2022 - 12:59

Che, Pepito Piscinas!

#10.1 Por una cabessa, Chez Titole, 17/01/2022 - 11:34

El pelotudo salió del agua con la credencial en el pico como los cormoranes del Rio de la Plata tras atrapar un pescado.

#7 Vlac, Barcelona, 15/01/2022 - 20:51

Pepe Domingo es la antítesis del fascismo. Impulso ciudadanos es la base para crear un partido de izquierdas que no sea el "topo" del nacionalismo en Cataluña . La decepción con las izquierdas de aquí , es inconmensurable !!

#6 David, FOLGUEROLES, 15/01/2022 - 14:49

Yo no sé quienes sois vosotros, Impulso Ciudadano no lo conozco, pero si estoy seguro que la tal República destila facismo por los cuatro costados.

#5 Masias , Mis posaderas , 15/01/2022 - 13:27

Le falta la boina, el botijo y la gallina atada con una cuerda

Siendo un servidor del pueblo, esos looks hay que cuidarlos

#4 die Frage, Chez Titole, 15/01/2022 - 13:26

No ho tinc clar: Aquest no és pas l'anomenat "assaltapiscines" ?. s'ha canviat el pentinat, ara va de l'estil Calígula.