Publicitat
Societat · 23 de Febrer de 2013. 21:01h.

Impunitat a Rodalies

Incident per la música alta amb insults i amenaces

El tren entre Barcelona i Sant Vicenç de Calders d'aquest divendres ha registrat un incident després que usuaris es queixessin per les molèsties que causava la música d'uns joves. Els dos joves, que van fer cas omís de les queixes, van mostrar després una actitud agressiva després que un altre passatger els fes costat.

Ambdós van pujar a la Plaça de Catalunya -en el comboi de les 19.13, que anava amb retard- i a Cornellà encara no havien fet cas al requeriment d'altres usuaris que els havien sol·licitat, si us plau, si podien abaixar el volum.

En aquest moment va intervenir una altra persona que els va fer costat. "Posa la música, amb dos ous", els va recomanar. "Aneu a la merda", va etzibar als que s'havien queixat. "De què van?" va preguntar.
 
"Com que de què anem, jo vinc de treballar", va replicar un dels afectats. "I li molesta la música?". "Sí, a mi i a tots els d'aquí -va contestar. Poden escoltar-la, però que n'abaixin una mica el volum, si us plau".

El director d'e-notícies, Xavier Rius, que va ser testimoni dels fets, va intervenir per dir que "si no ens molestés no ens haguéssim queixat". Però els joves, encoratjats per l'actitud de l'altra persona, van continuar indiferents amb la música després de diverses estacions com mostra el vídeo.

El periodista va intentar llavors gravar un vídeo per explicar l'incident però un d'ells, amb accent llatinoamericà, va amenaçar amb "trencar-te la cara" al mateix temps que es va encarar a altres passatgers que li van retreure la seva actitud. El jove, en actitud agressiva, li va prendre també el mòbil i va advertir que "ara et seguiré fins a casa teva".

L'incident, en aquesta línia de Rodalies i en altres, no és un cas aïllat on proliferen les actituds incíviques. La manca de personal de seguretat per les retallades ha agreujat en els últims mesos els episodis com aquest a més d'altres actituds incíviques com fumar porros entre vagó i vagó o, per descomptat, colar-se sense pagar.

Rodalies de Catalunya té com a mínim un guàrdia de seguretat en cada estació i, en els combois, van per parelles. Però no en tots els trens. A més l'automatització en la venda d'entrades ha suprimit els revisors que, en cas d'actuar, també van acompanyats de guàrdies de seguretat.

Es dóna la circumstància que la companyia, quan encara estava gestionada per Renfe, va decidir suprimir la música ambiental dels trens -sempre sonava la simfonia del Nou Món de Dvorak- per les queixes dels usuaris.

En altres mitjans de transport també és habitual la manca de seguretat. UGT ha denunciat que "el passat dijous, a les 20 hores, un conductor del Tram arriba a la terminal i fa el canvi de cabina. Abans de continuar s'adona que un passatger entra acompanyat d'un gos gran i sense morrió"

"El treballador dóna l'avís per megafonia informant de la prohibició -a excepció d'un gos pigall- de viatjar al Tramvia acompanyats per animals. El viatger baixa del Tram i comença l’atac contra el conductor que aguanta els insults i les agressions verbals per part de l’usuari. Finalment, decideix sortir de la cabina per explicar-li la situació i aclarir que no és res personal. El conductor rep un cop de puny mentre l’usuari surt fugint amb el gos de la parada", ha afegit.

El sindicat ha demanat "una resposta urgent" per a la manca de seguretat del Trambesòs en el seu pas pels barris més conflictius de Sant Adrià del Besòs i de Badalona.

Imatge dels joves que no van voler baixar la música
Publicitat
Publicitat

174 Comentaris

Publicitat
#96 ISAAC, GIRONA, 26/02/2013 - 16:16

Ser un animal, maleducat i incívic, certament no té pàtria. A tot arreu n'hi ha. Només que gairebé sempre aquests personatges tenen una cosa en comú i és que parlen en castellà. El perquè, no ho sé.

#95 Jordi, Reus, 26/02/2013 - 07:35

Quina por fa la "gent" d'avui. L'altre dia es va posar el semàfor en verd i el cotxe que tenia al davant va trigar 10 segons en moure's. A punt de tocar el clàxon vaig pensar: si ho faig qui sap si es baixa del cotxe i em fot una pallissa. Fàstic la societat tan violenta d'avui. Millor els animals.

#95.1 Patateta, Horta, 26/02/2013 - 10:42

Tot depén de com facis servir el clàxon. Si fots una bona pitada estas incitant a la violencia perquè indica que estas molt empitat pel que fa. Si fas mig toc de clàxon presionant un segon, és un simple avís. Fins hi tot pot ser que et donin disculpes pel retrovisor.

#94 Ernest, Tarragona, 25/02/2013 - 22:35

Bravo, senyor Rius, pel seu valor.

#93 Jos, VNG, 25/02/2013 - 15:34

El 75% de catalans té com a mínim un avi nascut a la resta d'Espanya. No se que coi escriviu de superioritat intelectual i tota la resta.

#92 Joaquim, Alp, 25/02/2013 - 14:57

aficionat de "la roja" en estat pur.