Publicitat
Societat · 21 d'Octubre de 2010. 19:58h.

Impunitat antisistema

Un sindicat de Mossos denuncia que la majoria de detinguts ni tan sols paguen les multes

Impunitat antisistema

Un manifestant llença una pedra a una furgoneta de Mossos en una protesta antisistema

El sindicat SME-CCOO ha denunciat en un comunicat que en una manifestació antisistema un manifestant "va agredir a un agent de brigada mòbil". L'afer va acabar en "dues multes que es va negar a pagar, el tema ha prescrit i ni ha pagat ni ha fet els dies de presó que li pertocarien".

"Llençar ampolles, pedres i de tot als agents en una celebració del Barça, un cop detingut, en el judici, li va costar una multa de 180 euros" i es pregunten si "algú ho entén?"

En un altre cas en celebració similar, llençar ampolles als agents, va suposar 60 euros de multa. "Només portar als agents a aquest judici val més d'això", afegeixen.

"Penjar-se quatre antisistema a un pont de l´autopista a Esplugues -continua el comunicat-, tallar els dos sentits més de mitja hora, col·lapsar una arteria de Barcelona, mobilitzar uns 60 mossos, més bombers, més demanar grua per despenjar-los (cost de la grua, uns 700 euros) va costar als que ho van provocar 120 euros de multa. Perquè l´administració no els ha demanat aquest cost que paguem entre tots?"

"Lligar-se a un bidó de ciment al carrer Entença o Pça Catalunya, tallar aquests carrers principals durant hores, desplaçar 50 agents, el Sem, la grua (recordem 700 euros) els va costar als causants 45 euros de multa!!!", però que "ningú els ha reclamat aquests costos?".

El sindicat també denuncia que "els agents de la brigada mòbil tenen judicis on són multats amb quantitats molt superiors (900?, 450?, ...) per fer càrregues policials ordenades per Interior, legals i sense mala praxi, i per fer la seva feina".

"A més -acaba-, aquests companys i companyes mai han rebut el recolzament econòmic d´ Interior  per fer front a aquestes sancions que, repetim, són fruit d’ unes actuacions ordenades pel propi Departament d’ Interior però que acaben pagant entre tots els agents".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Joan Maria, Tarragona, 23/10/2010 - 21:17

Si no hagués tanta "xusma", no hi hauria d'haver tanta policia. Jo he celebrat o manifestat pacíficament (respecte i educació) i no m'ha passat res.

#9 joan, manresa, 23/10/2010 - 18:59

El Casal obre la seba tertulia desde Morolandina.--Un dels pilars del Estat es la seguretat individual i colectiva,per garantir axó tenim un cos policial,agradi o no.Aquest cós no pot tenir una politica ideologica determinada,ha de ser neutral o justa.Are no la tenim,es d'una esquerra anarquica..

#8 sandra, barcelona, 22/10/2010 - 20:54

quan diuen antisistema es refereixen tambe als estudiants estomacats pels mossos? o es refereixen directament als mossos que estomaquen a la gent y no tenen cap sancio?

#7 carles, Girona, 22/10/2010 - 15:55

Es molt greu arribar a una situació a la qual agredir un agent de l'autoritat, metge, professor, etc tingui la mateixa sanció que estacionar el vehicle en doble filera. Això s'enfonsa i si no es canvia el C.P el país ira a pitjo. Catalunya es un resort pel delinqüents i els paràsits. PPC ja

#6 Laura, Bcna, 22/10/2010 - 14:18

que paguen las multas sus papis que seguro que son funcionarios de la Generalitat!! como casi todos estos!
"antisistema"....yo los llamaria de otra manera....madre mia! que escoria!!