Publicitat
Societat · 13 de Juny de 2018. 20:33h.

Impunitat dels grafiters

Denuncien que "roben emissores, uniformes, claus, inutilitzen sistemes de seguretat i destrossen portes"

Impunitat dels grafiters

Grafiters al metro

Els atacs de grafiters organitzats són el problema més gran en l'àmbit de la seguretat pels operadors ferroviaris, segons ha informat aquest dimecres en un comunicat l'Observatori de Civisme en el Transport Ferroviari.

Els operadors ferroviaris d'Espanya han reclamat avui més protecció als poders públics davant les bandes organitzades de vàndals grafiters. També han denunciat que els actes vandàlics han augmentat un 50% durant l'últim any i que acostumen a actuar violentament.

L'Observatori del Civisme en el Transport Ferroviari ha reclamat que aquest tipus d'atacs rebin el tractament de delicte i no siguin només una falta de danys.

Segons la informació que ha recopilat l'observatori, "destaca l'elevada planificació i organització: acostumen a realitzar accions preparatòries en les quals roben emissores, uniformes, claus, inutilitzen sistemes de seguretat, destrossen portes i reixes per facilitar la fugida després de l'atac". A més, alerten que "la violència emprada és una altra característica dels vàndals" i expliquen que són "individus encaputxats, sovint equipats amb barres i esprais irritants amb els quals cometen agressions, coaccions i destrosses en vehicles i instal·lacions".

L'observatori de Civisme en el Transport Ferroviari ha presentat aquest matí els resultats de l'informe 2017 corresponents a les dades d'incivisme de prop de 27.000 casos documentats pels operadors. De tots els actes vandàlics, els atacs de grafiters organitzats "suposen el problema més gran en l'àmbit de la seguretat pels operadors ferroviaris".

L'informe destaca que "es tracta de grups delictius coordinats" i recorda que "el grafiti ferroviari sempre és il·legal", ja que per realitzar-lo "s'ha de cometre una intrusió a zones sensibles" que violen les lleis de seguretat ferroviària. Des de l'observatori també recorden que a aquests actes acostumen a anar associats comportaments violents com "danys, robatoris, coaccions, amenaces i agressions".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat