Publicitat
Societat · 22 de Juny de 2011. 16:41h.

Imputada una farmacèutica d'Andorra per tràfic de substàncies dopants

Identificats més de 60 esportistes relacionats amb la xarxa

Imputada una farmacèutica d'Andorra per tràfic de substàncies dopants

Substàncies dopants decomissades pels Mossos d'Esquadra, en una foto d'arxiu

Agents dels Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil i la Policia d'Andorra han desmantellat una xarxa de substàncies dopants al Principat pirinenc. La col·laboració policial entre els dos estats s'ha concretat amb sis persones imputades, entre elles una farmacèutica d'Encamp, de 42 anys, acusada dels delictes de tràfic de substàncies dopants, tràfic de substàncies nocives per a la salut i integració en organització criminal per les vendes realitzades des de territori espanyol.

La justícia andorrana els investiga per les vendes realitzades en territori andorrà. A banda de la llicenciada també han estat inculpats el seu marit i una germana. Fins al moment s'han identificat més de 60 esportistes (populars, professionals i d’elit) que havien adquirit substàncies dopants, entre els quals hi ha 42 ciclistes, 11 atletes i 8 triatletes/duatletes.

A partir de l’anàlisi de la documentació intervinguda es va descobrir que la farmàcia andorrana no efectuava els enviaments des d’Andorra, sinó que entrava clandestinament els medicaments dopants a l’estat espanyol i els enviava mitjançant empreses de transports i correus des de La Seu d’Urgell.

Davant la sospita que amb aquesta mateixa forma d’operar es podia estar subministrant substàncies dopants a diversos esportistes, es va iniciar una nova investigació (Cas Galènic) a les ordres del Jutjat d’Instrucció número 1 d’Olot.

De forma paral·lela la Policia Andorrana d’iniciativa pròpia havia iniciat una investigació i una entrada i escorcoll a la mateixa, en la que es van intervenir diversa documentació així com l’ordinador utilitzat per gestionar les vendes a distància i que va ser determinant alhora d’esclarir els fets.

Gracies a la cooperació policial nacional i internacional, en aquesta operació s’ha desarticulat una estructura creada per adquirir legalment medicaments dopants i distribuir-los clandestinament a esportistes evitant els controls duaners, que ja operava a l’any 2003. També s’ha aconseguit documentar l’adquisició de substàncies dopants per part d’un nombre elevat d’esportistes federats.

S’ha obtingut informació sobre la incidència de l’ús del medicament il·legal Solcoseryl en esports de resistència. La investigació continua oberta i l’equip conjunt d’investigació segueix amb les gestions policials i actualment està prenent declaració a aquests esportistes.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat