Societat · 17 de Març de 2014. 14:59h.

Imputats els pares de la nena segrestada per presumpte abandonament familiar

La menor serà traslladada a un centre de la Direcció General d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència

Imputats els pares de la nena segrestada per presumpte abandonament familiar

Imatge de l'arribada de la nena (Foto: Mossos)

El jutge titular del Jutjat d'Instrucció número 1 de l'Hospitalet de Llobregat ha decidit imputar els pares de la nena marroquina de 10 anys que va segrestada a Bolívia per un veí, segons ha informat el TSJC en un comunicat. El jutge considera que els pares podrien haver comès un presumpte delicte d’abandonament familiar, ja que fins i tot van signar un poder notarial al seu veí perquè s’emportés la nena.

Precisament, la menor ha arribat aquest dilluns a Madrid procedent de Bolívia i acompanyada per agents de l'Equip de Segrestos i Extorsions de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil. Després de realitzar a l'aeroport els tràmits administratius oportuns, la menor i els agents que l'acompanyaven han pres un nou avió amb destinació a Barcelona.

Posteriorment serà traslladada a un centre sanitari per tal de realitzar l’exploració física i l’examen mèdic corresponent. La Direcció General d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència (DGAIA) decidirà si és convenient que la menor torni amb els seus pares.

Mentre això no es resol, haurà de ser acollida en un centre de la DGAI i, sempre que l’equip tècnic ho estimi convenient, els pares podran veure-la en un entorn controlat.

La menor, de 10 anys, va ser traslladada a Bolívia l'agost de 2013 per un adult, veí a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) dels pares de la nena. Aquest home, després de guanyar-se la confiança dels pares de la menor, els va proposar portar la seva filla a Bolívia per passar unes curtes vacances, sense que ambdós tornessin de nou a Espanya.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Pepet, Sabadell, 18/03/2014 - 08:09

Quan manin els musulmants, aquests fets seràn normals i de cap manera passaran pels jutjats. Hem de respectar les seves tradicions i acceptar-les.

#7 Ernesto, Vilassar, 18/03/2014 - 00:23

Como siempre, felicitar a la Guardia Civil. Qué hariamos sin vosotros...

#6 Ona, Valls, 17/03/2014 - 22:33

Igual encara cobraben ajudes per aquesta nena tot estant a fora de Cat

#5 maria, bcn, 17/03/2014 - 20:03

Espero que la Conselleria no falli (com altres vegades) no poden passar casos aixi.
El notari no va veure alguna cosa estanya, no ho entenc.

#3 Núria, Vallès Occidental, 17/03/2014 - 17:58

Em sap greu decebre't, Narcisa. De fet, el que trobo més interessant d'aquest tema és la manifestació comunitarista del col.lectiu islàmic ahir a Hospitalet i els eslògans que s'hi podien llegir, com és ara "somos musulmanes, no animales". Victimisme col.lectiu completament innecessari, penso...