Publicitat
Societat · 13 de Juliol de 2021. 18:12h.

Incendi al pulmó verd del Baix Llobregat

Les flames van de Castellví de Rosanes a Sant Andreu de la Barca passant per Martorell

Incendi al pulmó verd del Baix Llobregat

Cinquanta-vuit dotacions terrestres i onze mitjans aeris dels Bombers treballen per extingir un incendi de vegetació que s'ha declarat aquesta tarda a la urbanització Can Sunyer-Valldaina a Castellví de Rosanes, tocant a Sant Andreu de la Barca, i que ja ha cremat 152 hectàrees de vegetació. De fet, les flames també han arribat al terme municipal de Martorell.

Des del cos d'emergència han explicat que "el foc està essent empès pel vent i està fent força focus secundaris des del cap i en descendent". També han informat que "el canvi de vent de la tarda ha obligat a reubicar vehicles i a variar la ruta dels maer que treballen" en l'operatiu.

Protecció Civil ha fet un comunicat en què demanaven als veïns de les urbanitzacions Can Sunyer de Palau i Valldaina que es confinessin. Per protegir-se a casa recomanen tancar finestres i portes per evitar que el fum entri i fer un seguiment de l'estat de salut de persones vulnerables com ancians, nens, o persones amb problemes respiratoris.

Els Mossos d’Esquadra han evacuat tres cases aïllades de la zona, tots els números compresos de l’1 al 50 del carrer Tarragona i diverses finques del carrer Girona de Castellví de Rosanes. A més, han tallat preventivament l'autopista AP-7 en tres punts per l'incendi entre Martorell i Sant Andreu de la Barca. S'ha tallat la circulació preventivament a Martorell, en sentit nord, i al Papiol i Castellbisbal en sentit sud.

martorell.jpg

L'incendi s'ha declarat després que l'Ajuntament hagi emès un comunicat informant de l'alt risc d'incendi d'enguany a causa de la manca de pluja. En el comunicat recorden que la majoria d'incendis comencen per negligències i enumeren les diverses recomanacions, com no llençar burilles encara que semblin apagades i no cometre imprudències com encendre barbacoes sense mataguspires ni maquinària sense protecció.

34778-agents.jpg

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#5 JOSEP PAGES AVI DE CARDEDEU, NETEJAR EL BOSC JA FER NET, 14/07/2021 - 15:07

JA UNA COSA BEN CLARA ,, La obligació de Evitar INCENDIS ES DEL GOIVERN CATALÀ Y DELS AJUNTAMENTS , Cosa parece lo han olvidado o miran para otro lado con este problema .. Primer NETAJAR EL COSTAT DE LAS CARRETERAS ,,UN UNA COLILLA MAL APAGADA Podria fer un GRAN INCENDIO y no seria la primera vegada pases .

#4 JOSEP PAGES AVI DE CARDEDEU, NO SERA EL ULTIMO INCENDIO .., 14/07/2021 - 12:38

Comença el ESTIU .PER ALGUNS LAS VACACIONES ,ja porten alguns INCENDIS i cada cop mes grans dificils de controlar como este .Cada dia els incendis costaran mes de aparcar JA QUELS BOSCOS ESTAN TOTS BIEN SECOS .Asobre tenin una FORTA PUJADA DE CONTAGIS .PITJOR NO EL PODRIEN TENIR EL ESTIU DEL 2021. Sin olvidar ACCIDENTS DE TRANSIT

#4.1 JOSEP PAGES AVI DE CARDEDEU, TREURA HIERBA SECA TOT NET , 14/07/2021 - 15:11

¿ QUE PODRIAN FER ELS AJUNTAMENTS ? Agafa una Brigada y treure totes les brancas rotas y secas arboles caidos sense fer servir maquinarias ..FER SABADO FER DISSABTE Ara seria bo feru .ENTRAR EL BOSC I FER NETEJA Treura lo quels PIXA PINS Han dejado TREURE BRUTICIA DEL BOSC ES URGENTE DE FER . Treura les blancas secas .

#3 Marcial Heredia, el circo de la tele, 14/07/2021 - 08:47

Viendo la foto aérea queda claro que los chavales de Martorell se han pasado con el botellón. Habrá que tomar medidas.

#2 JOSEP PAGES AVI DE CARDEDEU, PROHIBIDO SUBIR A LOS PARQUES , 13/07/2021 - 19:02

Cuan ja incendis es demostra cada vegada mes ,que fica OVEJAS ,CABRAS Y VACAS En los Bosques es una gran idea . NETEJAN EL SOTA BOSC .Tambe cal Denuncia als PIXA PINS La gent de la ciutat que va a un Bosc i pensa te dret A dejarlo bien sucio cuando sen va .Cal con Drones vijilar molt mes els Boscos PROHIBIDO SUBIR AL MONTSENY .

#1 Victor, Castellbisbal, 13/07/2021 - 17:56

Ànims a tots i a totes els que viviu a prop d'aquest incendi, i si us plau feu cas als experts, és pel bé de tothom.

#1.1 Ja hi som, Guaxington, 13/07/2021 - 19:15

Amb TOTS ja n'hi havía prou.

#1.2 JOSEP PAGES AVI DE CARDEDEU, CAL NETEJAR EL BOSC JA , 13/07/2021 - 20:05

VICTOR ,Jo hu dire de unaltra manera ,qui viu rodeado de un BOSC ,Lo que a de fer es BUSCAR VECINOS VOLUNTARIOS I FER UNA BONA NETEJA .Balla por si ja un INCENDI no corri perill la seva casa .CAL AJUDAR ALS BOMBERS PERO ABANS TINGUEN UN INCENDI . Cal netejar marges de camins y carreteras LA GENT U A DE FER JA .Cal fer coses

#1.3 Pepe, Andorra, 14/07/2021 - 00:04

Anda Víctor, métete tu neolengua por dónde yo me sé. Es todos y listo, no le des coces a la gramática por chorradas de políticos incompetentes q buscan dividir a la sociedad para poder someterla mejor. Hace décadas q todos somos iguales ante la ley y todas pueden hacer lo mismo q todos. Y si no quieren, pues q no quieran.Por lo demás, pienso ig