Els Bombers donen per estabilitzat el foc al Cap de Creus

Incendi controlat

L'incendi a Llançà (Girona) ha estat estabilitzat, segons han informat els bombers aquest matí. Si ahir a la nit el cap d'intervenció de bombers Santi Lleonart confirmava que "tenim el 60% del perímetre estabilitzat. Això ens permet afrontar la nit amb certa normalitat", aquest matí s'ha confirmat que el 100% del foc està estabilitzat.

Aquesta mitjanit es va obrir al trànsit la carretera GI-612, entre El Port de la Selva i Llançà, i es van aixecar les restriccions a determinades zones, així doncs, molts dels confinats van poder tornar als seus domicilis. "La majoria de gent a la mitjanit podrà tornar a casa", va informar el delegat d'Interior a Girona, Albert Ballesta, ahir al vespre. De moment són els veïns de la Selva de Mar els que han de continuar confinats.

L'incendi ha afectat una superfície d'aproximadament 410 hectàrees. D'aquestes, 75 a Llançà, 294 a El Port de la Selva i 42 a Selva de Mar, la major part dins dels límits del Parc Natural del Cap de Creus.

Una burilla de cigarreta és la principal hipòtesi de l'origen de l'incendi. Es creu que aquesta burilla podria haver estat llençada "des d'un vehicle perquè "estava a tocar mateix de l'asfalt", segons ha informat Toni Mur, inspector en cap dels Agents Rurals.

 

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 Pan con tomate y jamón ibérico, Catalunya cap al no-res., 18/07/2021 - 10:49

Ante la "extraña ausencia" de los medios del gobierno central en el incendio, UME, hidroaviones, etc. ¿es normal que el govern separatista prefiera la ayuda de Francia...?
Hay varias opciones, ¿no se ha permitido la presencia de medios españoles...? ¿si han trabajado en el incendio pero se ha ocultado...? ¿se puede ser tan miserable...?

#2 Pasmosa e hiriente..., Murcia, 18/07/2021 - 09:03

... Laura Borras que no desaprovecha ocasión para expresar su idea de "...si fueramos independientes...." mientras mantiene esa media sonrisa en su cara de mala h. Cualquier consti perdería la compostura con semejante dona. Pero tranquilos. Torres más altas han caido derribadas por ellos mismos.

#1 Carlos Gomez, a sou de satanas, 17/07/2021 - 21:04

"Jordi Borràs @jordiborras 25 mar. 20

Desconec si abans de demanar ajuda a l’exèrcit espanyol ho heu fet a entitats de lleure. Com a exmembre d’@EscoltesCat
et puc assegurar que tant a EC com d’altres associacions escoltes disposen de tones se material logístic i milers de mans disposades a ajudar."

#1.1 Carlos Gomez, a sou de satanas, 17/07/2021 - 21:45

Pero per si de cas aquests xicotets de l´exercit de salvacio catala veuen la cosa molt feixuga i perillosa s´ho repensen i mentre esmolen les eines per l´embat definitiu al regim del 78, el Ejercito Español ja ha enviat 11 hidroavions que es el que la gent que sua enlloc de transpirar sol fer quan el foc avisa que va a totes i no fa presoners