Publicitat
Societat · 6 de Juliol de 2021. 18:17h.

“Incivisme” al carril bici

Reclamen l’actuació de la Guàrdia Urbana a l'Eixample

“Incivisme” al carril bici

El veí de l’Eixample, Joan Tello, han denunciat a e-notícies que “l’incivisme d'usuaris de bicicletes i patinets elèctrics va a l'alça”. En aquest sentit posa com a exemple “la cruïlla entre el Passeig de Gràcia i Gran Via Corts Catalanes” on “els usuaris de bicicletes i patinets elèctrics creuen el semàfor en vermell, provocant l'ensurt de molts vianants”.

També explica que “a Gran Via Corts Catalanes-Carrer Roger de Flor els usuaris de bicicletes i patinets que vénen de la Plaça Tetuan estan obligats a canviar de voravia però molts no ho fan i continuen contra direcció per Gran Via sentit Besós, envaint la zona destinada a vianants o continuant contra direcció pel carril bici arriscant-se a un xoc frontal amb els usuaris de bicicleta que sí van en el sentit correcte”.

“Quan aquests usuaris que van en contra direcció creuen els carrers següents, també s'arrisquen a ser atropellats, ja que els conductors de cotxe no els poden veure: els conductors, és clar, s'adonen de les bicicletes que circulen pel sentit correcte però no pas de les que van en contra direcció (estan fora del camp de visió)”, afegeix. “Tradicionalment, també és un punt conflictiu Passeig de Gràcia i Avinguda Diagonal”, constata.

Aquest veí proposa la creació de "pacificadors del carril bici”. “Agents cívics o agents de la Guàrdia Urbana que patrullin els carrils bici per tal de reduir la velocitat dels usuaris d'aquests carrils, evitar que els usuaris vagin en contra direcció i vetllar per tal que es respectin les normes de circulació en general”, concreta.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#8 JM, Barcelona, 07/07/2021 - 10:53

¿Ciclistas usando correctamente el carril bici? ¡Primera noticia! La mayoría de veces van por las aceras aunque tengan un carril bici en la misma calle. Tantos km de carriles bici por la ciudad, quitando zonas de aparcamiento y carriles de circulación, y no se usan para nada.

Y evidentemente, los semáforos no son para ellos

#5 electra, Barcelona, 07/07/2021 - 08:44

Algú veu a la guardia urbana?, visc a l'eixample i el que vec sempre són "posa multes" però guardia urbana que reguli transit ordeni furgos mb doble fila a tot un carrer,,,etc, jo no en veig mai cap!!

#4 Guille, Barcelona, 06/07/2021 - 21:57

Al carrer València/Roger de Flor, perillossisim. Els ciclistes se'l passen constantment. Hi haurà accidents greus. No és un cediu el pas. Els cicljstes tenen vermell i se'l passen quan els cotxes poden girar. Ja he tingut 4 o 5 sustos. Una vergonya!

#3 M Pilar, Barcelona, 06/07/2021 - 21:53

Es la jungla!!!

#2 Bcn en comú, Barcelona, 06/07/2021 - 21:43

Madame Colau ha convertit l'esplèndid Eixample de Ildefons Cerdà en can pixa, i és més fàcil trobar-se un platillo volante que una patrulla de la guàrdia urbana, Barcelona, Barcelona!!!