Publicitat
Societat · 13 de Novembre de 2013. 17:09h.

Incredulitat per la sentència del Prestige

Ecologistes consideren que a Espanya “destruir el medi ambient surt de franc”

Incredulitat per la sentència del Prestige

Voluntaris netejant la platja després de la tragèdia

L'Audiència Provincial de La Corunya ha absolt els tres acusats per la tragèdia del Prestige. Així, han decidit absoldre tant al capità del 'Prestige', Apostolos Mangouras, al cap de màquines del vaixell, Nikolaos Argyropoulos, i l'exdirector general de la Marina Mercant José Luis López Sors.

Segons la sentència, “ningú no sap exactament la causa” de l’accident i considera que “no hi ha responsabilitat civil”. És per això que s’ha absolt els acusats pels delictes contra el medi ambient que pels quals estaven imputats i només s’ha condemnat el capità del petroler a 9 mesos de presó per un delicte de "desobediència greu".

Els portaveus de Greenpeace, WWF, Ecologistes en Acció, Oceana i Amics de la Terra han criticat la sentència, la qual, segons ells, és “una vergonya”. A més, han denunciat que els veritables responsables del desastre ambiental que va provocar el petrolier no han estat jutjats i que la decisió judicial "obre la porta a un altre Prestige".

És per això que han assegurat que la sentència del cas Prestige demostra, una vegada més, que, "a Espanya, destruir el medi ambient surt de franc".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#1 josep, prats de lluçanes, 13/11/2013 - 20:30

Les leis les fan els politics, els jutges els endollen els politics,si no creuen els canvian,no faran una llei contre ells,tots son mafia, contre ells SABATES.

#1.1 Criteri, Mollet, 13/11/2013 - 22:18


Els culpables en el fons son tots els que consumeixen gasolina de manera estupida

Qui té la culpa que esparteixi un barco????