Publicitat
Societat · 27 de Novembre de 2014. 08:24h.

Independentistes volen un exèrcit "com Dinamarca"

Insten a “abordar definitivament com serà la defensa de la Catalunya independent”

Independentistes volen un exèrcit "com Dinamarca"

Un tanc de l'Exèrcit danès (Foto: www2.forsvaret.dk)

La Societat d'Estudis Militars creu que ha arribat l’hora “d’abordar definitivament com serà la defensa de la Catalunya independent” perquè considera que és un “aspecte imprescindible” per obtenir el reconeixement internacional. "Cal -remarca- que puguem respondre a les amenaces existents al món real de forma seriosa i homologable a com ho fan, Dinamarca, Holanda o Àustria".

L’entitat, en un apunt al seu bloc, exposa que cal “bastir una política de defensa seriosa i homologable a la resta de democràcies occidentals”. “Una política que digui al món que pot comptar amb nosaltres com un aliat madur i responsable”, afegeix.

“En primer lloc -diu-, cal que aquesta matèria sigui posada al frontispici de les prioritats de la Generalitat de Catalunya” i assenyala que “cal que el President, Govern i Parlament, optin per especialistes de debò en la matèria”.

La SEM critica que “encarregar-lo a pretesos experts —subvencionats— en la “cultura de la pau” és irresponsable i lesiona la nostra imatge de seriositat a nivell internacional” perquè “el diàleg intercultural val de poc quan tens el ganivet del gihadisme al coll, per posar un exemple”.

Finalment, remarca que “cal que puguem respondre a les amenaces existents al món real de forma seriosa i homologable a com ho fan, Dinamarca, Holanda o Àustria, per exemple”.

Publicitat
Publicitat

82 Comentaris

Publicitat
#49 Separador, X una poli catalana con papel higiénico, 28/11/2014 - 22:32

http://www.cronicaglobal.com/es/notices/2014/07/el-sindicat-de-policies-de-catalunya-tilda-de-sandez-el-informe-de-la-anc-sobre-la-fuerza-naval-de-9285.php

#48 Separador, Catalonia no es España ni falta que hace, 28/11/2014 - 22:30

Un ejército catalán con el danés no está nada mal. Así, al menos, Cataluña no podría ser invadida por Andorra. Pero yo supongo que en el ejército danés habrá papel del water, algo que, según el Sindicat de Policies de Catalunya, no les ocurre a la poli autonómica catalana.

#47 Gregari, BCN, 28/11/2014 - 19:37

Ara si que ja podem plegar. No em digueu que heu ressuscitat la societat d'estudis militars. No continueu siusplau, i deixeu estar tranquil·la Catalunya amb Espanya, que no podeu ser més ridículs. Així no anem enlloc hi ho hauríeu de saber.

#46 BEJOTA, BCN, 28/11/2014 - 16:29

En realitat, va votar només el 35% del cens electoral. Uns dos milions de persones d'un total de 6,2. I, d'aquests dos milions, un 1,8 va votar a favor de l'estat independent. És a dir, la independència no va arribar al 30% del total del cens.
GAME OVER !

#45 Jordi Romaguera, L´Hospitalet de Llobregat, 28/11/2014 - 01:40

Podem fer un riu amb piranyes entre Catalunya i Espanya. Altrament comprar la gran muralla xinesa i posar-la entre Espanya i els Països Catalans. Què us en sembla?. Quina de les dues preferiu?.