Publicitat
Societat · 10 de Desembre de 2021. 18:10h.

Indepes demanen la dimissió de Cambray

Manifestació de 400 persones a Canet de Mar

Indepes demanen la dimissió de Cambray

Unes 400 persones, segons RAC1, han participat en la manifestació a Canet de Mar per protestar contra la imposició del 25% de castellà en una classe de P5 a l'escola Turó del Drac, convocada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans i la Intersindical, han demanat la dimissió del conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, entre crits de "botifler".

"Prou de rentar-vos les mans i deixar-ho en mans de les mans dels centres", han dit des del SEPC en un discurs; i han reclamat al Govern que desobeeixi la sentencia perquè no "s'entèn que les nostres institucions mirin cap a una altra banda".

Els manifestants han recorregut el centre d'aquesta població del Maresme entre càntics de "sense català no hi ha escola", "desobediència a la seva sentència" i "sense jovent, no hi ha revolució". El SEPC també ha anunciat una vaga als instituts pel 16 de desembre vinent per exigir la continuïtat del model d'immersió lingüístic i han fet una crida a la desobediència.

La mobilització ha comptat amb la participació de representants dels partits independentistes com Mònica Palacín i Pau Morales (Esquerra), Francesc de Dalmases i Judit Tronto (JxCat) i Dolors Sabater (CUP), entre d'altres; i també d'entitats i organitzacions independentistes com l'ANC i Òmnium.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#24 Pere LLimonera i Citronell, La Haya, 12/12/2021 - 19:14

¿Sabies que... la pròxima normativa de la Generalitat, obligarà les prostitutes de la Junquera a usar el Català i prohibirà el Francès i el Grec?... Doncs ja ho saps... "La GENERALITAT al TEU COSTAT"

#22 bejota, BCN, 11/12/2021 - 20:06

PERE ARAGONÉS:"LOS QUE RECHAZAN LA REPUBLICA CATALANA ,QUE SEPAN QUE LA R.C. NUNCA LES RECHAZARÁ." NO SE PUEDE SER MÁS CÍNICO.USTED Y CUALQUIER OBSERVADOR SABE QUE HAY UN ACUERDO NO ESCRITO PARA MARGINAR (O IGNORAR) A LOS QUE NO PERTENECEN A SU TRIBU EN EL MEJOR DE LOS ESCENARIOS;EN EL PEOR , EL LINCHAMIENTO ESTA GARANTIZADO .

#21 Martín, Villadecaballos, 11/12/2021 - 10:49

Yo a mis hijos les tengo prohibido meterse porque rías esteladas en la boca, luego te salen orcos amarillos. Como estos.

#20 Menjamela Grandi, Anapurna, 11/12/2021 - 10:41

Las calles, las escuelas, las instituciones, ... todo es suyo. Los demás solo estamos aquí para pagar y callar.

#18 Tabarnés puro, Barcino, 11/12/2021 - 09:04

Pero a ver, ¿alguien les impide a estos orcos montarse su madrasa en catalá?
Ah no, que lo que quieren es que se la paguemos todos y encima obligar a los hijos de los demás a asistir también a ellas.
Menudos jetas totalitarios los orcos estos..