Publicitat
Societat · 30 de Gener de 2019. 09:57h.

Indirecta de Boadella a Puigdemont

L'actor diu que ell va avisar els seus companys abans de marxar

El dramaturg Albert Boadella ha llançat una indirecta a Carles Puigdemont sobre la seva fugida a Bèlgica i ha explicat que ell va avisar als seus companys processats dels Joglars abans de fugar-se el 27 de febrer del 1978 mentre estava detingut i ha afegit que, si no ho hagués fet, els haurien detingut per "risc de fuga".

"El primer que vaig fer és informar els meus companys que m'anava a fugar. És evident, que si jo no els hagués avisat; els haurien detingut, haguessin quedat presos per risc de fuga", ha manifestat. En referència als dirigents sobiranistes empresonats, ha dit que "això explica per què aquests senyors estan a la presó".

Boadella, un dels fundadors del grup teatral, va fugir el 27 de febrer del 1978 de l'Hospital Clínic de Barcelona, on l'havien traslladat perquè es queixava d'una malaltia. El dramaturg ella havia estat empresonat per la representació de 'La Torna'.

Després d'haver-la representada una quarantena de vegades, l'autoritat militar va ordenar la presó i el processament de Boadella i, més tard, de tots els membres dels Joglars. L'obra es basava en la mort d'un polonès desconegut, Heinz Chez, executat juntament amb l'anarquista Salvador Puig Antich l'any 1974 per disfressar les motivacions polítiques de l'assassinat d'aquest.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Lo gaiter del llobregat, Bcn, 01/02/2019 - 14:16

L bufo d la Cort encara no T-has pas Mort? Tantes pastilles ET donen L frenopatic? Tb d coca? Cm L Riverita no t tita o L garrul. Lu Jorge canyes? Perdedors ja ja ja IN INDE INDEPENDENCIA Toooomaaaa arimamades típica d les rambles a fer mamades